ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Мешканцям обласного центру Закарпаття загрожує хронічна нестача води?

    28 мая 2024 вторник
    22 переглядів

    Цьогорiч в Ужгороді сподiваються на 2 млн. грн. субвенцiї з Державного бюджету для проведення ремонтних робіт на міському водозаборі "Минай", але все залишається поки що на стадії очiкування.

    Тиждень тому на вихідні значна частина лiвобережжя обласного центру Закарпаття міста Ужгорода — приблизно 40 тисяч чоловiк — на цiлу добу залишилася без води через аварiйну ситуацiю на Минайському водозаборi. Там вибух кiнцевої воронки 10-240 знеструмив насосну станцiю.

    Як розповiв перший заступник директора, головний iнженер КП “Водоканал м. Ужгорода” Михайло Брежнєв, подiбна НП була в Минаї i на початку листопада. I тодi, й тепер причина одна — замортизованiсть обладнання. Технiчної можливостi переключати водозабiр на iншу схему живлення у таких випадках наразi нема.

    Михайло Григорович каже: аби попередити аварiйнi ситуацiї на водозаборi, необхiдно в першу чергу завершити реконструкцiю i ввести в експлуатацiю лiнiю 6 кВ вiд пiдстанцiї ГКС с. Часлiвцi для забезпечення роботи в надзвичайних ситуацiях 4-х артезiанських свердловин та одного насоса на станцiї II пiдняття водозабору, а також встановити обладнання плавного пуску та регуляцiї частоти насосiв 2-го пiдйому. Крiм того, слiд придбати ще один трансформатор, спроектувати, закупити i ввести в експлуатацiю комутацiйне обладнання для 10 кВ та 6 кВ. Звiсно, Водоканал необхiдних коштiв не має, i 100 тис. грн. на це найближчим часом пообiцяли видiлити з мiської казни, пише газета "Ужгород".
    Закарпатье: Жители левобережной части Ужгорода 10 часов оставались без воды
    Закарпатье: 70 тысяч жителей Ужгорода остались без водоснабжения из-за аварии на водозаборе "Минай"
    Закарпаття: Чи ліквідована фекальна аварія в Ужгороді?
    Якщо київські депутати знизили тарифи на ЖКП, то народним обранцям Ужгорода городяни-виборці — по ба-ра-ба-ну!!!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору