ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: За фактом отруєння 12-ти дітей хлором у басейні "Спартак" порушено карну справу

    20 мая 2024 понедельник
    27 переглядів

    Прокуратурою міста Ужгорода через отруєння дванадцятьох дітей під час купання в міському басейні "Під замком" порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості відповідно до статті 367 ч. 1 Кримінального кодексу України.Ведеться розслідування, роботу басейну тимчасово припинено, повідомила прес-секретар прокурора Закарпатської області Вікторія Попович.

    Як проінформувала завідуюча міської дитячої лікарні Оксана Передрій, стан усіх дванадцятьох дітей, які поступили 17 липня до відділення шпиталю, стабілізувався. Десятьох дітей завтра можна буде виписати, а двоє, які почувалися гірше, перебуватимуть під спостереженням лікарів ще 10-15 діб.

    Нагадаємо, що 17 липня 12 дітей під час купання в ужгородському басейні «Під замком» отруїлися парами хлору. Усього там перебувало 30 дітей. Стан отруєння у десятьох дітей віком від 6 до 14 медики кваліфікували як легкий. Ще двоє – 7-річна дівчинка та 9-річний хлопчик – були госпіталізовані в реанімаційне відділення Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні з діагнозом отруєння середнього ступеня важкості.

    ***

    Ректор Закакарпатського державного університету (ЗакДУ) Федір Ващук однією з версій причини отруєння дітей у басейні спортивно-оздоровчого комплексу "Під замком" вважає те, що у момент планової подачі хлору, речовина не встигла рівномірно розчинитися у воді.

    Це спричинило подразнення слизової оболонки дихальних органів дітей. Такий коментар керівника вишу, на балансі якого перебуває басейн «Спартак», сьогодні поширила прес-служба ЗакДУ.

    За словами Федора Ващука, наразі зарано говорити про причини перевищення допустимих норм вмісту хлору у басейні. Це питання вивчають відповідні інстанції. До цього часу басейн спортивно-оздоровчого комплексу «Під замком», який перебуває на балансі Закарпатського державного університету, залишався єдиним в Україні відкритим плавальним басейном, у якому впродовж 12 років не було зафіксовано жодного нещасного випадку. У вірогідності можливої диверсії стосовно випадку з отруєнням ректор ЗакДУ сумнівається. «Мені важко уявити собі людину, яка була б здатна на провокацію за рахунок здоров’я дітей», — зауважив Федір Ващук.

    ***

    Нагадаємо, що 17 липня 12 дітей під час купання в ужгородському басейні «Спартак» отруїлися парами хлору. Усього там перебувало 30 дітей. Стан отруєння у десятьох дітей віком від 6 до 14 медики кваліфікували як легкий. Ще двоє – 7-річна дівчинка та 9-річний хлопчик – були госпіталізовані в реанімаційне відділення Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні з діагнозом отруєння середнього ступеня важкості. Робота басейну спортивно-оздоровчого комплексу «Спартак» тимчасово призупинена.
    Закарпаття: У басейні "Спартак" м.Ужгороді діти потруїлися хлором

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору