ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородські депутати скликають сесію міськради. Всупереч протидії мера Ратушняка

    21 мая 2024 вторник
    45 переглядів

    Мер Ужгорода всупереч закону відмовляється скликати ініційовану депутатами сесію по ситуації з теплопостачанням і прибиранням Ужгорода від сміття. Тому міські депутати, інформує "Закарпаття.net.ua", скликають сесію самі:

    Шановні ужгородці!

    Шановні колеги - депутати Ужгородської міської ради V скликання

    У зв’язку з численними зверненнями громадян міста стосовно питань підготовки міського господарства Ужгорода до роботи в осінньо-зимовий період та роботи виконавчих органів по забезпеченню прибирання міста, відповідно до п.7 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ми, депутати міської ради 12.09.2006р. звернулися до міського голови з пропозицією скликати сесію Ужгородської міської ради, до порядку денного якої включити дані питання.

    Враховуючи те, що на прохання більш, ніж третини депутатів міської ради, Ужгородським міським головою, у встановлені даним законом строки, не було скликано сесію, ми, депутати Ужгородської міської ради, відповідно до п.8 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» оголошуємо про скликання позачергової сесії Ужгородської міської ради з порядком денним:

    1. Про стан підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2006-2007 р.р. Доповідає Бобков В.О.- І заст. міського голови

    2. Про роботу виконавчих органів міської ради по забезпеченню прибирання міста та вчасного вивезення побутових відходів. Доповідає Бобков В.О.- І заст. міського голови

    Сесія скликається на 10.00 год. 11 жовтня 2006 року у великій залі міськради.

    З повагою,

    депутати Ужгородської міської ради V скликання (всього 23 підписи).
    Депутати-"нашоукраїнці" про ситуацію, що склалася в Ужгородській міській раді "завдяки" меру Ратушняку
    Ужгородський мер Сергій Ратушняк намагається максимально спростити механізм виділення землі "потрібним людям"
    Ужгородський мер Ратушняк благає по допомогу Прем’єр-міністра Януковича...
    Ужгород: Більшість земельних питань сесії міськради не розглядались, так як мер Ратушняк знав, що це закінчиться скандалом

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Уважаемые 23 депутата, поставившие свою подпись под этим документом. Разрешите дать Вам совет. Во-первых: нам, читателям до сих пор не известно кто стоит за этими 23 подписями. Пожалуйста, сообщите, если не имена, то хотя бы какие партии представляют эти 23 депутата. Напомню читателям, что в горсовет входят 50 + 1 депутат (один это голос мера С. Ратушняка). Во-вторых, пожалуйста, подумайте над следующим. Начиная с 11 октября с 10 утра, Вы можете внедрить следующую практику: я бы назвала ее так: ”ПРОЗРАЧНЫЙ КАРМАН ИЛИ КТО ЗА ЧТО ГОЛОСУЕТ”. Ведите мониторинг (от английского “monitoring”, что значит ”контроль”) голосования депутатов. Результаты мониторинга после каждой сессии публикуйте во всех доступных сми (средствах массовой информации). То есть укажите ВОПРОС который был поставлен на голосование и результаты: какой ДЕПУТАТ как проголосовал, кто воздержался, а кто отсутствовал на сессии. Причем лучше всего, если результаты голосования будут поименно и по-партийно. Потом в конце каждого квартала подводите итоги по каждому депутату: которые также публикуйте в прессе. Заведите так называемую историю голосования каждого депутата по каждому вопросу. Людям будет очень интересно знать, как голосуют в горсовете. Таким образом, Вы будете информировать своих избирателей о Вашей работе как избранных депутатов.
    А это уже работа с избирателями. Причем если Вы начали это делать, то не забрасывайте после нескольких сессий тяните до следующих выборов что бы не произошло в горсовете (я имею ввиду, если даже удастся сместить мера - мониторинг все равно надо вести). Скажу даже больше: в США в Конгрессе ведут такой мониторинг голосования по каждому конгрессмену. Так что люди точно знают за что голосует их избранник.

    В-третьих: мне кажется, что надо создать так называемое портфолио (от английского “portfolio” что значит “перечень важной информации или документов”) на каждого депутата горсовета и печатать его рядом с результатами голосования этого депутата. В портфолио должны войти: фотография депутата, партийная принадлежность, биография, семейное положение, каким бизнесом он владеет, и по возможности, финансовое положение (если о деньгах трудно узнать, то напишите хотя бы о машине и недвижимости этого депутата). Таким образом, рядом с историей его голосования это даст избирателям ясную картину о депутате и почему он голосует или блокирует те или иные предложения на сессиях горсовета. Это будет настоящая прозрачность и демократия. Уверена, что это понравиться избирателям. МАРИЯ ВЕЛИКАЯ – ДОКТОР ДЕМОКРАТИИ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пішов движняк! Спорка, що Рата не захоче відзвітувати перед депутатами? Важко прозвітувати про виконання, якого немає

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Невже ви вирішили своі бізнес інтереси в місті . на вас тупотіли.Очевидь Вам треба усім перейти у партію народників,щоб вони по "домашньому" обтерали вами своі боти.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Показовим буде вже те, хто з депутатів прийде на цю сесію. Рата зробить все можливе, аби такий звіт не відбувся, бо це не в його інтересах. Ті, хто не прийдуть - однозначно під ним. Ініціаторам сесії треба скликати максимум преси і через неї конкретно назвати тих депутатів і фракції, які "не хочуть" дізнатися про стан справ з підготовкою міста до зими і як використали гроші, виділені на прибирання сміття. А чиновників мерії, які раптом спробують ухилитися від підготовки сесії, подати до суду