ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відкрилася виставка про Голодомор

    22 июня 2024 суббота
    24 переглядів

    "Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу"Про масштаби трагедії нашого народу в 30-х роках минулого століття свідчать експонати виставки "Ми звинувачуємо! Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу", яка відкрилася в Ужгороді, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

    Унікальні фотодокументи переконують, що саме з ідеологічних мотивів радянська влада спланувала та здійснила одну з наймасовіших у світовій історії акцію знищення мирного населення, наслідком якої стала загибель через штучний голод близько 10 мільйонів наших співвітчизників.

    Це підтверджують також документи таємного діловодства, накази, директиви, оперативно-статистична звітність про репресії на селі, архівні кримінальні справи, свідчення очевидців, інші документальні матеріали. Голодомор мав на меті поставити на коліна хлібороба не лише в Україні, але й на всіх українських етнічних територіях. І хоча на Закарпатті голодомору не було (край тоді належав до іншої держави), горяни разом зі всім українським народом переживають нині біль тяжких втрат.

    Ярослав Ядловський,УКРІНФОРМ.
    Гангстерське Чикаго прийматиме дітей з Закарпаття
    У Будапешті презентували книгу про Голодомор в Україні, а скульптор з Ужгорода представив макет пам'ятника його жертвам
    Словаччина розцінює Голодомор 1932-33 років в Україні як нелюдський злочин тоталітарного радянського режиму
    Закарпаття схилило голови перед жертвами Голодомору

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Лем єдно не кажуть укринци ош ПОДКАРПАТСЬКА РУСЬ у сись час розбудововала свою русинську державность из 1918 по 1945 годы. Про йсе приказано мовчати. Такі днешні выставкы!