ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ВАТ "Закарпаттяобленерго" не платить податки?

    03 июня 2024 понедельник
    21 переглядів

    У цієї фінансово потужної компанії ще не так давно кошти знаходилися на будь–що, — не було їх лише для того, щоб сплатити передбачені законом податки.

    Як встановили податківці, службові особи енергокомпанії безпідставно включали до валових витрат підприємства ті, що пов’язані з використанням електроенергії у власній господарській діяльності та витрати, пов’язані з оприбуткуванням матеріальних цінностей, тобто комплектуючих, які залишилися від ліквідації основних засобів підприємства, повідомили у прес-службі прокуратури в Закарпатській області.

    Не включено до бази оподаткування по ПДВ також вартість списаних матеріальних цінностей. Необґрунтовано віднесли тут до складу валових витрат і понаднормативні втрати під час придбання електроенергії на оптовому ринку та не врахували у складі валового доходу виробництво власної електроенергії. Навіть частину податку з доходів фізичних осіб тут примудрилися не сплатити. Одне слово, податківці донарахували підприємству до сплати за 2004-2005 роки понад 2,3 млн. грн. несплачених податків.

    Зазначимо, що керівництво компанії оскаржувало рішення ДПІ в м. Ужгород. Проте і Львівський апеляційний суд вище вказану суму підтвердив. Отже, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ВАТ ЕК „Закарпаттяобленерго” цілком підпадає під ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

    Саме за цією статтею порушено кримінальну справу, у процесі розслідування якої буде вияснено, з чиєї вини бюджет держави недоодержав ці мільйони. Прокуратурою області ведеться постійний нагляд за її розслідуванням.
    Інвестпрограма ВАТ "Закарпаттяобленерго" потребує змін?
    На Закарпатті повиловлюють усіх електрозлодіїв!?!
    Про "Закарпаттяобленерго" міліція збрехала?
    У спорудження каскаду ГЕС на р.Тиса інвестують 1 млрд.грн.?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Там керує пан Ковач.. ВІДКУПИТЬСЯ.. це ж Ужгород - тут всі повязані.. :-))))