ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відділення МаЛіЖ із закарпатських Рекіт відкрилося в Криму

    22 мая 2024 среда
    45 переглядів

    На березі Чорного моря у м.Судак, за підтримки міського голови Андрія Дементьєва, відбулося спільне засідання літературного об’єднання ”Кімерія” судакського міського Будинку культури, організаторів та членів дитячого юнацького літературного гуртка “Поетична Таврида”, редколегії дитячого юнацького літературно-художнього журналу “Червоні паруси” у м. Судаку АР Крим. Обговорювалося питання щодо відкриття у Кримській Автономії відділення дитячої громадської творчої організації “Малої академії літератури і журналістики”.

    З цього приводу заслухано інформацію члена Спілки письменників України, керівника літературного об’єднання “Кімерія” судакського міського Будинку культури, редактора дитячого юнацького літературно-художнього журналу “Червоні паруси” Олександра ТРИБУШНОГО.

    У заході що відбувся, поетеса Галина Дибач підкреслила, що є дуже символічно, що у нашому мальовничому місті, оспіваному відомими поетами і письменниками відбувається знакова подія – відкриття Кримського відділення Малої академії літератури і журналістики, яке на мою думку може очолити відомий сучасний поет, творчий наставник і організатор творчої молоді Олександр Денисович Трибушний. Всі присутні на наших установчих зборах добре обізнані з його суспільно-громадською роботою з обдарованими дітьми нашого краю.

    Керівник дитячої громадської творчої організації “Малої академії літератури і журналістики”, ректор МАЛіЖ, письменник, заслужений журналіст України наголосив, що він зворушений такою подією – відкриттям у Кримській Автономії громадської дитячої творчої лабораторії МАЛіЖ, відділення якої успішно діють у столичному Києві, заокеанському місті Чикаго, Польщі, Ужгороді, Івано-Франківську, Львові і Запоріжжі, багатьох інших містах нашої України. Висловив сподівання, що юні поети і прозаїки Криму порадують усіх маліжан своїм творчим доробком, а прекрасне місто Судак на самому березі Чорного моря гостинно прийматиме переможців літературно мистецького конкурсу на майбутньому Першому Всекримському фестивалі юних поетів і прозаїків “СУДАКСЬКІ ЗОРІ”. На завершення свого виступу побажав творчого розквіту кримському відділенню дитячої громадської творчої організації “Малої академії літератури і журналістики”.

    Як повідомив "UA-Reporter.com" керівник прес-служби Малої академії літератури і журналістики Федір ГУЛАТКАН, на спільному засіданні виступили юні літератори Олексій Лисенький, Надія Сітковська, підтримали обрати керівником Кримського відділення МАЛіЖ поета, члена Спілки письменників України Данила Андрійовича КАНОНЕНКО, а судакського відділення члена Спілки письменників України, керівника літературного об’єднання “Кімерія” судакського міського Будинку культури Олександра Денисовича ТРИБУШНОГО. За ці кандидатури проголосували всі учасники спільного засідання, більшістю голосів обрано заступників керівника відділення МАЛіЖ в Судаку та районі: ВОРОТИЛОВУ Валерію Валеріївну, начальника відділу культури міськради м. Судака, ДИБАЧ Галину, поетесу, Надію СІТКОВСЬКУ, вчителя суданського ліцея.

    Учасники спільного засідання доручили керівнику відділення МАЛіЖ в Судаку та районі Олександру ТРИБУШНОМУ, а також керівнику Кримського відділення Данилу Андрійовичу КАНОНЕНКО налагодити роботу нововідкритого відділення, створити літературно-мистецькі осередки у всіх районах на Кримському півострові.

    За рекомендацією учасників спільного засідання членами дитячої громадської творчої організації “Малої академії літератури і журналістики” зараховано до лав МАЛіЖ десять юних літераторів, а саме: семикласників - Ігоря МАСЛОВА, Іру БОНДАРЕНКО, Лілю ДАВЛИЧЕНКО, Євгенія КУЗНЄЦОВА, Євгенія МАКЕЄВА, восьмикласника - Олександра ГЕДЕЦА, дев’ятикласників – Марію НИЗОВЦЕВУ, Жанну ПЛЕХАНОВУ, Анеліну КАЗАЧОК, Сергія ВОДОП’ЯНОВА.

    Учасники спільного засідання прийняли звернення до преси у якому закликали усіх обдарованих дітей кримського краю долучитись до роботи у Малій академії літератури і журналістики, старанно працювати на творчій ниві.

    Голова спільного засідання літературного об’єднання ”Кімерія” організував для членів дитячого юнацького літературного гуртка “Поетична Таврида”, редколегії дитячого юнацького літературно-художнього журналу “Червоні паруси” у м. Судаку АР Крим та юних літераторів краю морську прогулянку до м. Коктибель, а також

    екскурсію в музей-оселю відомого художника Максиміляна ВОЛОШИНА. Повертаючись до Судака юні літератори мали чудову можливість ознайомити зі своїми творами подорожуючих Чорним морем. Керівник МАЛіЖ Василь ТАРЧИНЕЦЬ познайомив з творами своїх вихованців із Міжгірщини, Львівщини та Києва, а також запросив відвідати у під полонинському селі Рекіти квітучої Верховини Музей літератури і журналістики, напитись кришталевої, джерельної води із Довбушевої криниці, побувати на мосту дружби Рекіти-Чікаго, піти до Миколаївської церки спорудженої ще у ХУІ ст.. Слід сказати, що дехто із відпочиваючих в Криму відгукнувся на цю пропозицію – приїхав у Рекіти і був гостем ІІІ Міжнародного фестивалю юних поетів та прозаїків, митців кісті і художнього фото “Рекітське сузір’я”. Отож, друзів і партнерів МАЛіЖ побільшало.
    Слава із закарпатських Рекіт лине на всю Україну...
    На Закарпатті відфестивалило "Рекітське сузір’я"...
    Закарпатські Рекіти: Всі "За", один — "Проти", або Чи буде покладено край бюрократичним лабіринтам?
    Закарпатська Мала Академія літератури й журналістики звернулася по допомогу до уряду

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А що, МаЛіЖу ще не виділили персональний літак? А апартаменти? Тоді хсча б мікроавтобус та офіс в Ужгороді? Багато тріскотні навколо проекту. А де ж генії?