ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті відфестивалило "Рекітське сузір’я"...

    17 мая 2024 пятница
    44 переглядів

    На Закарпатті в урочищі Тисовець пройшов III-й міжнародний фестиваль юних літераторів "Рекітське сузір'я". Безпосереднім його організатором стала Мала академія літератури і журналістики (МАЛІЖ).

    Лісогосподарники обладнали на Коваликовому полі амфітеатр, а військові з м.Виноградово розкинули тут наметове містечко, де учасників частували гарячими стравами, токаном з бринзою, банушом, голубцями, чаєм із запашних трав. Працювали також гуртківці районного будинку дитячої творчості з дельтапланеризму. Сільські вівчарі неподалік виготовляли сир, вурду, якими пригощали всіх бажаючих.

    ...Розпочався фестиваль мелодіями трембіт, що поєдналися із відлунням церковних дзвонів. Привітання надійшли від обласної влади та від дружини Президента України Катерини Ющенко.

    Активно працювало журі на чолі з уродженцем Рекіт, письменником Андрієм Дурундою. До речі, прозаїк презентував тут свій останній роман. До складу журі увійшли відомі в краї люди — Василь Густі, Христина Керита, Сергій Федака, Михайло Белень...

    Кращих відзначили грамотами та цінними подарунками, а їхні твори увійдуть у наступну книгу Василя Тарчинця «Рекітське сузір'я».

    Іван Петруляк.
    Закарпаття: Міжнародний фестиваль "Рекітське сузір’я" збирає обдарованих дітей
    Переможців "Рекітського сузір’я" почують у новій програмі національного радіо України "Кольоровий світ"
    Закарпатські Рекіти прославились на весь світ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору