ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Влада і бізнес знайшли порозуміння

    13 мая 2024 понедельник
    22 переглядів

    8 квітня у малому залі облдержадміністрації відбулася зустріч представників облдержадміністрації з вітчизняними виробниками продовольчих товарів та суб’єктами системи мережевої роздрібної торгівлі Закарпатської області. Відкриваючи нараду, заступник голови облдержадміністрації Володимир Гоблик повідомив про ситуацію на споживчому ринку області за І квартал 2008 року. Зокрема, індекс споживчих цін по області становить 108,1%, що є найнижчим в Україні (по Україні – 109,7%). Одна із основних причин подорожчання продуктів – швидке зростання доходів громадян, в тому числі і виплачені Ощадбанком заощадження.

    Начальник державної інспекції з контролю за цінами в Закарпатській області Любов Стебницька переконана, що ціни необґрунтовано підвищуються на етапі їх формування. Рівень граничних надбавок на птицю повинен бути не вищим за 10%, на цукор - 15%.

    Начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Віктор Погорєлов наголосив, що цінова політика в регіоні здійснюється на основі цінової політики у державі. Повноваження облдержадміністрацій у цих питаннях визначаються постановами Кабінету Міністрів України. Зважаючи на необґрунтоване зростання цін на продовольчі товари, у 2007 році було прийнято розпорядження голови облдержадміністрації, яким регулюється рівень рентабельності виробництва хліба і торговельної надбавки на нього у роздрібній торговій мережі й запровадження декларування рівня цін. Серед негативних тенденцій – різнобій цін у різних районах області на однотипні товари (наприклад, у Хустському районі 1 кг вареної ковбаси коштує 28 гривень, у сусідньому Іршавському – 11 гривень 57 копійок).

    Про виробництво сільськогосподарської продукції і важелі впливу на її здешевлення поінформував начальник головного управління агропромислового розвитку Іван Паук. Одним з чинників здешевлення виробів з борошна мали б стати короткострокові кредити, які надає держава. Пільгове кредитування повинно сприяти переоснащенню хлібопекарських підприємств, вдосконаленню технологій, інтервенції борошна з Державного матеріального резерву.

    Володимир Гоблик запевнив, що облдержадміністрація завжди готова йти на контакт з виробниками продовольчих товарів, сприяти вирішенню їхніх проблем, рухатися в напрямку стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку області.

    В результаті проведення зустрічі було підписано Меморандум порозуміння між обласною державною адміністрацією, виробниками продовольчих товарів та суб’єктами системи мережевої роздрібної торгівлі Закарпатської області на період з 9 квітня до 1 вересня 2008 року.

    Управління інформації та зв’язків

    із громадськістю облдержадміністрації

    Ужгородська влада переймається більше збором грошей, аніж зручностями городян...
    Закарпатський губернатор погостював у сусідній Словаччині
    Хто ж насправді образив ужгородців: Балога чи Ратушняк?
    США. Почти 190 женщин и детей вывезли из убежища сектантов-многоженцев

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору