ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Взимку мешканці Ужгорода таки будуть із теплом чи ні?!?

    03 мая 2024 пятница
    43 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", вчора в Ужгороді відбулася позачергова сесія міської ради, на якій розглянуто бюджетні та соціальні питання життєдіяльності обласного центру Закарпаття. На сесії прийнято поправки до міськбюджету на 2006 рік — з критичними зауваженнями депутата від Соціалістичної партії України Юрія Фогела. Останніми передбачається збільшення фінансування міської програми по підготовці до опалювального сезону — КП "Ужгородтеплокомуненерго" виділено 2 млн.грн. Щоправда, виділення цих коштів за (!) місяць до початку опалювального сезону виглядає дещо цинічним, але все ж таки кількамісячні потуги депутата-соціаліста, аби ужгородці взимку були в теплі, а не в холоді, виявилися у підсумку не марними.

    На жаль, депутати не підтримали інше критичне зауваження Ю.Фогела, яке стосувалося Програми соціально-економічного розвитку м.Ужгород, — щодо призупинення фінансування новоствореного КП "Енергетичні системи м.Ужгород", кошти на яке (2,2 млн.грн.) виділяються без представлення і затвердження на сесії будь-якої програми діяльності цього підприємства. Остання, до речі, мала би узгоджуватися із загальноміською програмою теплозабезпечення міста.

    Іншими словами, замість того, аби вкладати кошти в реальну підготовку м.Ужгород до опалювального сезону, гроші виділяються на "будівництво" кількох ефемерних котелень, які не впливають на якість теплозабезпечення міста. Тобто, рішення про використання цих коштів не пройшло ніякої експертизи на економічну й технічну доцільність.

    З цього приводу виступив і депутат Семен Тижук, який як фахівець піддав різкій критиці подібні "кроки" міської влади.

    Критичні зауваження Ю.Фогела до Програми соціально-економічного розвитку м.Ужгород підтримали всього 19 депутатів (від СПУ та "Нашої України"), що було недостатньо для їх прийняття.

    Іншим своїм рішенням позачергова сесія Ужгородської міськради підтримала пропозицію соціалістів щодо виділення 110 тисяч гривень КП "Міськвітло" для погашення боргу перед "Закарпаттяобленерго" та закупівлю світлового інвентаря.

    ***

    Ужгородські депутати проголосували також за закриття стихійного ринку позаду «Зеленого базару». Це рішення з обуреними вигуками і погрозами сприйняли присутні на сесії підприємці.

    Бурхливі дискусії викликало питання виділення землі під будівництво приміщення Нацбанку на площі Народній позаду пам’ятника Т.Шевченку. У підсумку міські народні обранці проголосували "проти".

    Ще кілька питань порядку денного народні обранці взагалі відмовились, бо їх не обговорювали у комісіях. В останню хвилину депутатам роздали проекти рішень та матеріали для проведення сесії, але й ті, як повідомляє "Закарпаття оnline", — не всім.
    Позачергова сесія Ужгородської міської ради вирішує, чи будуть городяни з теплом узимку
    Депутат-соціаліст Юрій Фогел відстоюватиме право ужгородців на тепло в своїх домівках!
    Усі міські котельні Ужгорода відключені від газу та електрики!
    Юрій Фогел: У нинішньої міської влади м.Ужгород на чолі з мером Ратушняком повністю відсутня цілісна концепція розвитку міського комунального господарства

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору