ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатець приховав більше 25 тисяч Євро валютної виручки

    22 июня 2024 суббота
    21 переглядів

    Завдяки експорту паливної деревини.Працівниками слідчого відділу податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 208 ч.1 Кримінального кодексу України за фактом незаконного відкриття та використання за межами України валютних рахунків та ст. 207 ч.2 Кримінального кодексу України за фактом приховування валютної виручки щодо приватного підприємця, мешканця Берегівського району, який займався оптовою торгівлею деревини та зовнішньоекономічною діяльністю.

    У період з березня 2006-го по квітень 2007-го року підприємець здійснював експорт паливної деревини угорській фірмі, у результаті чого ухилився від повернення валютної виручки в іноземній валюті на територію України в зазначені законом строки на загальну суму 25 тис. 381 євро.

    Так, на виконання умов контрактів, укладених підприємцем з угорською фірмою, було здійснено експорт паливної деревини на загальну суму майже 49тис.євро. Валютна виручка за дані експортні операції на рахунок підприємця надійшла частково, за контрактом рахується заборгованість у сумі понад 25тис.євро.

    Крім того, при здійсненні експортних операцій підприємець у порушення вимог Декрету Кабінету Міністрів України „Про систему валютного регулювання і валютного контролю” відкрив валютний рахунок в іноземній валюті „євро” та валютний рахунок в іноземній валюті „форинт” за межами України, а саме в Угорській Республіці, не отримавши при цьому індивідуальної ліцензії Національного банку України на право відкриття та використання валютних рахунків за межами України. Рахунки підприємець незаконно використовував з 2006-го по 2008-ий роки.

    Таким чином приватний підприємець умисно ухилився від повернення в Україну у передбачені законом строки виручки в іноземній валюті у великих розмірах – понад 25 тис. євро та незаконно, з порушенням встановленого законом порядку, відкрив і використовував за межами України валютні рахунки.

    За матеріалами слідчого відділу податкової міліції ДПА у Закарпатській області

    Проти фірми з Ужгорода порушено кримінальну справу по факту умисного неповернення валютної виручки
    Грошей, цінностей та інших товарів на суму близько 17, 2 млн. грн. вилучили безпекаші Закарпаття
    Ужгород. Валютну виручку «підприємці» ховають за кордоном
    Василь Куничко: "Заробляти і не сплачувати податок – таку негативну практику деяких підприємців нерідко доводиться долати податківцям"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору