ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське "спадкове" вбивство

    03 мая 2024 пятница
    27 переглядів

    ...Давши рукам волю, Віталій заспокоївся і лише спідлоба поглядав на матір, котра, лежачи на підлозі, корчилася від болю. Та це видовище жалю в сина'не викликало. Скоріше, страх. У голові п'яного молодика витало: а якщо з нею щось трапиться... Побачивши, що Уляні стало зовсім погано, ровесник Віталія, Роберт, котрий навідався в гості, вирішив зателефонувати у чергову частину Ужгородського райвідділу УМВС у Закарпатській області.Слідчо-оперативна група, котра вранці прибула у с.Холмці, побачила у помешканні невтішну картину: 44-річна господиня Уляна (ім'я змінено) лежала на долівці. Було очевидно, що жінку хтось побив. Медики, котрі також прибули на виклик, вже не змогли їй нічим зарадити: від тяжких тілесних ушкоджень вона померла. Прожити побита змогла всього кілька годин. Пізніше результати судово-медичної експертизи підтвердили, що потерпша пішла на той світ через побої в голову та груди. Внаслідок розриву легені й настала смерть. У скоєнні цього дикого злочину оперативним одразу запідозрили 25-річного сина загиблої Віталія. Але ні його, ні його брата Володимира міліціонери вдома не застали. Віталія правоохоронці знали досить добре. Через свій вельми крутий норов хлопець свого часу отримав термін ув'язнення. Та покарання, як бачимо, не пішло йому на користь. Опинившись на волі, молодик не став шукати робо-

    ту. Всі свої проблеми топив у горілці. Стражі порядку знали, що у цій бідненькій хаті часто виникали конфлікти, котрі завершувалися колотнечею. Останній з них, ймовірно, і завершився фатально.

    Розбившись на кілька груп, сищики зайнялися, пошуками братів. Схоже, хлопці відчули, що запахло смаленим, бо знайти їх у селі виявилося непросто. Володимира виявили увечері на дискотеці, трохи згодом затримали й Віталія. Звісно, зустріч з міліціонерами особливого ентузіазму у підозрюваного не викликала. Довідавшись, що матері не стало, Віталій знітився. Куди й поділася його бравада. Похнюпившись, став розповідати про п'яну сварку, що трапилася вчорашнього вечора...

    ...Як вже здогадується читач, мирного життя" у цій сім'ї не було. Уляна жила без чоловіка, сама виховувала двох синів. У пошуках заробітків жінка не надто переймалася своїми чадами.

    Отож не дивно, що старший, Віталій, .непомітно при-страстився до чарки. Характер навіть у тверезого хлопця був не мед, а якщо вип'є... Хоча, ніде правди діти, час від часу й мати складала компанію синам. Іноді у пориві гніву п'яний Віталій міг підняти руку на свою неньку. Бідолашна терпіла, намагалася, щоб про їхні стосунки в селі ніхто не довідався. Та односельці не раз бачили Уляну з синцями на обличчі. Вона виправдовувалася: мовляв, вдарилася об двері. Як правило, сварки виникали через хронічну нестачу грошей. Згодом гроші з'явилися, але... Саме вони й зіграли фатальну роль у цій сім'ї.

    Невдовзі господині з-за кордону прийшла чимала сума валюти, яка дісталася їй у спадок. Ця звістка досить втішила й синів. Тепер можна погуляти! На першу вимогу Віта-пія мати давала йому гроші. Отримавши купюру, той одразу купував спиртне і влаштовував гулянки.

    Якось під час чергової пиятики, Віталій зажадав у матері ще трохи грошей. Та навідріз відмовилася: мовляв, зовсім недавно дала тобі добру суму. Категорична відмова викликала у сина образу: як це посміли йому відмовити? Злість підігрівала й випита горілка. Спочатку на адресу неньки залунали погрози. Та жінка твердо стояла на своєму: не дам і баста, на сьогодні пиятики вистачить! Стиснувши кулаки, Віталій звіром накинувся на матір. Від кількох потужних ударів нещасна одразу ж опинилася на долівці...

    — За фактом заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті порушено кримінальну справу, - розповідає перший заступник начальника Ужгородського райвідділу УМВС Василь Лендєл. — Звісно, не останню роль у подібних трагедіях відіграє спиртне. Поки що триває слідство, котре повинно встановити всі обставини цього дикого випадку, пишуть "Відомості міліції".
    Чи причетний закарпатець до смерті своєї дружини?
    Мукачево: Жорстоке вбивство в міському парку розкрито
    Мукачево: "Ти мене породила – я тебе вб’ю!"
    На Закарпатті п’яні батьки зарізали 2-річну дитину!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору