ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський політичний трилер "Хто голосніше "плюне"

    26 апреля 2024 пятница
    34 переглядів

    Кожна країна має свого “Жиріновського”. А як же без нього? Хто “викриватиме” і “веселитиме” дрімаючий електорат. Зрештою, епатаж є доволі ефетивним елементом політичного і владного піару. На жаль, чи на щастя, не всі ним уміють користуватися. Але є на Закарпатті політичний діяч, який цю форму промоушену застосовує регулярно і не безрезультативно.Сергій Ратушняк, екс-мер Ужгорода та діючий народний депутат, продовжує залишатися у центрі уваги місцевого електорату. Ані зміни в ідеологічних поглядах Сергія Миколайовича (за кількістю яких він є чемпіоном серед колег по парламенту), ані обгрунтовані звинувачення його у захисті виключно особистих інтересів, ніщо не заважає Ратушняку посідати перші місця у рейтингу популярності. Однак, основним секретом такої народної уваги, очевидно, залишається непохитна боротьба Сергія Миколайовича з регіональною владою. Причому незалежно від того, якого кольору є її прапори: блакитного чи жовтогарячого. Єдиним з закарпатських очільників, яким вдалося уникнути нищівної критики, був Геннадій Москаль. І, вочевидь, через те, що випередив невгамовного борця за справедливість, оголосивши його бажаним міським головою Ужгорода.

    Особливої гостроти набула боротьба вічного опозиціонера з приходом до влади на Закарпатті регіонального “помаранчового” лідера Віктора Балоги. Сергій Ратушняк одразу намагався привернути увагу Президента країни до м’яко кажучи, невідповідності проголошуваним гаслам відкритості і справедливості особи Балоги - відомого в регіоні бізнесмена. Оскільки гарант не відрегував на заклик, Сергій Миколайович перейшов до інших способів. У кількох регіональних виданнях з’явилося його інтерв’ю, у якому Ратушняк звинувачує губернатора не лише у бізнесових справах і сумнівних зв’язках, але й у елементарній безграмотності. Ці вислови стали причиною судових позовів, у яких Віктор Балога звинувачує нардепа в образі честі й гідності.

    Останнім “залпом” стало “журналістське розстеження”, опубліковане в “ратушняківській” газеті, де автор звинувачує губернатора у намаганні отримати службову квартиру для того, аби перевести її з часом у приватний “фонд”. Реакція Балоги на газетний опус не забарилася. Наступного ж дня після публікації у телеінтерв’ю останній сказав, що “є самодостатньою особистістю. Коли говорив про бажання переїхати до Ужгорода, то мав на увазі, що придбає квартиру”, а не претендуватиме на запропоновану мером Ужгорода. Справа в тім, що Віктор Балога є мукачівцем. І в цьому вислові головним є не географічне, а скоріше, ментальне визначення. Підтримка ужгородського істеблішменту відіграватиме суттєву роль на наступних виборах. Зрозумівши це, Віктор Іванович навіть паску цього року святив в обласному центрі, усіма фібрами намагаючись довести, що йому небайдужі інтереси обласного центру. У цьому контексті визначення місця проживання (наразі губернатор здійснює щоденні вояжі з Мукачева до місця безпосереднього виконання службових обов’язків і назад).

    Головним же є те, що закарпатці продовжують спостерігати захоплюючий політичний триллер під назвою “Хто голосніше “плюне”: Ратушняк регулярно волає про відновлення справедливості в частині приведення до влади порядних людей; Балога голосно “не помічає” Ратушняка із хворобливими амбіціями. Чим закінчеться серіал? Враховуючи “мерські” вибори, у яких Ратушняк навряд чи погодиться на другорядну роль, доведеться “домовлятися”. Оскільки ж Сергій Миколойович спробував законотворчої діяльності, то й на цю роботу, скоріше за все, претендує. Однак, “мажоритарна” спроба, з огляду на об’єктивні обставини, не проходить. Отож, йому доведеться поборотися за місце у “прохідному” списку. Досвід у політичній полігамності у нього немалий. Залишається визначитися з тим, хто саме ризикне отримати такого неспокійного однопартійця.

    "Вголос"
    Балога из Мукачево переезжает жить в Ужгород
    SOS! В Ужгороді нардеп Ратушняк ганяється з бейсбольною бітою за перехожими!
    Закарпатська прокуратура: "Відкритий лист" Сергія Ратушняка до Президента України містив неправдиву інформацію щодо голови Закарпатської ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору