ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: «Афганці» не можуть розібратися із владою

    26 апреля 2024 пятница
    62 переглядів

    Голова Закарпатської територіальної організації Української спілки ветеранів Афганістану (ЗТО УСВА), депутат Ужгородської міськради Сергій Слободянюк обіцяє масові мітинги ветеранів війни у Афганістані, якщо адміністративний тиск на організацію не припиниться. Про це він заявив під час зустрічі з журналістами 19 липня 2005 року у Незалежному громадському прес-центрі „Закарпатський вибір - 2006”, повідомив ІА «Гаряча Лінія» Ужгородський прес-клуб реформЗа словами політика, приводом для прес-конференції стала публікація у газеті „Новини Закарпаття” (від 14 червня), у якій йшлося про те, що голову ЗТО УСВА переобрано. Керівники організації подали до редакції спростування з документами, що офіційно його підтверджують, однак ні у суботньому, ні у вівторковому номері газети ця інформація не з’явилася. Сергій Слободянюк коментує: „Ті, хто декларували себе як демократи, залишили єдиний шлях — ставати у певну позу, апелювати до громадськості”.

    Окрім звернення до громадян С. Слободянюк обіцяє також масові мітинги ветеранів війни у Афганістані, якщо адміністративний тиск на організацію не припиниться. При цьому учасниками мітингів у Закарпатті можуть стати „афганці” і сусідніх областей. Саме тиском з боку теперішньої обласної влади депутат міської ради пояснює позачергову нараду 37 закарпатських афганців, які висловили недовіру голові ЗТО УСВА. Водночас „замовником розколу і знищення афганського руху” С. Слободянюк називає віце-прем’єра з гуманітарних питань Миколу Томенка, який, за його словами, „символізує усе те погане, що є в новому уряді”. І вважає, що йде „планове знищення пільгової системи для афганців, яка будувалася усі 14 років незалежності України”. Тому Українська спілка ветеранів Афганістану прийняла рішення вивчати ситуацію на Закарпатті щодо врахування і задоволення законних прав та інтересів учасників війни.

    Основною ж причиною „війни з афганцями” С. Слободянюк називає те, що на виборах наступного року УСВА підтримуватиме соціалістів, оскільки вважає О. Мороза гарантом політреформи. Сергій Слободянюк: „Наша організація згуртована та дієздатна. А ті, кого під тиском вибили з колії, я впевнений, повернуться. Найпізніше у травні наступного року і підбурені владою хлопці знову будудь з нами. Такі проблеми виникають щоразу перед виборами, а люди не розуміють, що їх просто використовують”.

    Сергій Слободянюк також продемонструвавав журналістам письмове звернення до губернатора, прокурора області, в.о. начальника обласного управління юстиції та ЗМІ про втручання посадових осіб у статутну діяльність ЗТО УСВА. У зверненні йдеться також про те, що зібрання, на якому було висловлено недовіру С. Слободянюку, не має юридичної сили і є політичною провокацією. Під зверненням підписалися 11 із 15 голів районних організацій ЗТО УСВА.

    www.HotLine.net.ua
    Закарпаття: УСВА-2 неможлива, бо ...неправочинна!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору