ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Боротьбу з корупцією необхідно посилити

    28 марта 2024 четверг
    65 переглядів

    Однією з проблем, що найбільше хвилюють людей, є корупція. Аби їй протидіяти, ще на початку року Президент України видав Указ “Про систему заходів щодо усунення причин та умов, які сприяють злочинним проявам та корупції”. Як виконується цей документ та як борються з цим негативним явищем в самих правоохоронних органах області, йшлося на зустрічі голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака та начальника обласного управління з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи Михайла Василиндри.

    Як повідомили “UA-REPORTER.COM” у прес-службі Закарпатської ОДА, з початку року правоохоронними та контролюючими органами області складено 118 протоколів про корупцію, що на 16 протоколів більше, ніж торік. Більшість з них порушені стосовно службових осіб органів місцевого самоврядування та держслужбовців райдержадміністрацій та міськвиконкомів. На працівників митниці складено 10 протоколів, 4 – стосовно працівників органів внутрішніх справ та 2 – на податківців. Судами за цей період розглянуто 79 справ, у 51 випадку на винних накладено штрафи на суму понад 16 тисяч гривень.

    Керівник регіону звернув увагу посадовця на непоодинокі факти, коли серйозні корупційні порушення так і не викриваються, а якщо викриваються, то це дріб’язкові факти, які судами у більшості випадків закриваються. Тому роботу щодо протидії корупції необхідно посилити. А завдання управління з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної та мобілізаційної роботи – стати в цьому плані координуючим центром між усіма відповідними службами.

    Звернув увагу голова ОДА і на питання кадрового підбору керівних кадрів у правоохоронних органах області. Ця тема продовжує залишатися актуальною. За словами Івана Різака, в громадській думці краю довгий час домінувала теза, що правоохоронні органи мають очолювати закарпатці, бо саме вони добре знають специфіку регіону і здатні ефективніше забезпечувати роботу правоохоронної системи.

    Майже рік органи міліції, прокуратури та служби безпеки Закарпатття очолювали місцеві керівники. Та, як показало життя, усіх проблем та недоліків у роботі цих органів це не вирішено. Більше того, проблеми ефективності боротьби зі злочинністю, а також питання корупції в самій право-охоронній системі в окремих моментах навіть загострилися. Тому, вважає керівник краю, зміни, що відбуваються сьогодні в керівництві правоохоронних структур, багато в чому є закономірними. І ці зміни дадуть позитивний результат, якщо не буде крайностей у підходах – місцевий чи не місцевий обіймає керівну посаду, а головним критерієм залишатиметься професіоналізм, об’єктивність, відданість закону і праву.
    Ужгород.Закарпатська організація СДПУ(О) започатковує громадську акцію "Правоохоронна система - без корупції!"
    З початку року правоохоронцями Закарпаття складено 95 протоколів про корупцію
    10 % закарпатських журналістів вважають, що у податкових органах мають місце випадки корупційних дій

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору