ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Місячник благоустрою вирішили перетворити у ...двомісячник

    25 мая 2024 суббота
    35 переглядів

    Закарпаття настільки засмічене, що навіть за місяць його не змогли прибрати. Саме тому місячник благоустрою вирішили перетворити у двомісячник.

    Таке рішення було прийнято у п’ятницю, 5 травня, на нараді при голові оЗакарпатської блдержадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА. На жаль, за відведений час не вдалося належно очистити населені пункти Закарпаття від сміття. А тому інтенсивне прибирання продовжено ще на місяць.

    Загалом, під час проведення цього місячника впорядковано території скверів, зелених зон та алей загальною прощею майже 150 гектарів, прибрано від побутового сміття 11 гектарів придорожніх смуг, очищено 323 кілометри берегів річок та потоків, розчищено і впорядковано 132 джерела. За цей час пройшли і дві вагомі акції з висадки молодих дерев – „День довкілля” та „Зелений паросток майбутнього”.

    За інформацією державного управління екології та природних ресурсів в Закарпатській області, найбільш активно і організовано роботи з благоустрою йшли в Ужгородському, Мукачівському, Іршавському районах та в місті Мукачеві. Натомість Великоберезнянський, Тячівський, Рахівський райони, а також Ужгород та Хуст спрацювали незадовільно.

    На жаль, місячник закінчився, а сміття залишилося. Так звучала головна теза підсумкової наради. Сталося це через низку причин. Найперше через те, що переважна більшість населення не брала участі в акції. Не були залучені навчальні заклади, підприємства. А це, на думку керівництва облдержадміністрації, прорахунок сільських, селищних і міських голів.

    Як вийти із ситуації? По-перше, вирішено продовжити строк місячника і не припиняти інтенсивно прибирати засмічені території. По-друге, голів райдержадміністрації та райрад зобов’язали налагодити постійний та безперебійний вивіз сміття у кожному населеному пункті. Це допоможе уникнути утворення нових несанкціонованих сміттєзвалищ. По-третє, питання благоустрою стоятиме найближчим часом на особливому контролі в ОДА. Протягом двох-трьох тижнів заступники голови облдержадміністрації особисто проїдуться районами і подивляться, як просуваються роботи з поліпшення санітарного стану та благоустрою територій.
    Закарпаття перетворюється у справжнісінький смітник у центрі Європи
    Закарпаття: Стихійні смітники стали обов’язковим "атрибутом" нашого довкілля...
    Закарпаття: На Виноградівщині стане чистіше!
    На ужгородському смітнику знайшли мертве немовля!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору