ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У гірському краї стало менше пестицидів

    18 июня 2024 вторник
    20 переглядів

    Запорізьке підприємство вже вивезло для знешкодження 18 тонн пестицидів, які знаходилися на території Закарпатської області. На такі роботи у 2006 році передбачено 450 тисяч гривень з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища.

    До речі, на Закарпатті “зберігається” ще 253, 966 тонни отрутохімікатів. За останніми підрахунками, їх утилізація обійдеться в 3,5 мільйона гривень. Ці відходи накопичувалися на території області ще з радянських часів. У 2003-2004 роках їх контейнеризували, однак контейнери вже почали руйнуватися. Ще ж маємо 3 лісохімічні комбінати.

    Тільки на території колишнього Виликобичківського лісохімкомбінату у залізничних цистернах та дерев’яних ємностях лежить 1250 тонн продуктів лісохімічного виробництва й відходів мазуту, повідомили в прес-службі Закарпатської облдержадміністрації. Всі ці небезпечні речовини зберігаються просто неба, у дірявих цистернах, з яких отрута витікає в землю. Проби ґрунтів з території Великобичківського ЛХК показують, що вміст фенолів у воді тут перевищує допустимі норми в 1610-6420 разів.

    На спільному вересневому засіданні колегій Мінприроди та Закарпатської облдержадміністрації було вирішено інвентаризувати всі хімічні засоби захисту рослин у районах області та визначити їх склад. А відтак утилізувати. Як відомо, до кінця року очистять Перечинський, Великоберезнянський, Іршавський райони.
    Куди ж усе-таки подінуть закарпатський "Премікс"?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору