ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Куди ж усе-таки подінуть закарпатський "Премікс"?

    01 мая 2024 среда
    50 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", вчора на Закарпатті відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Того ж дня голова парламентського комітету Валерій Кальченко повіз із Закарпаття до Києва літрову банку з небезпечними відходами «Премікс», яку він має намір поставити в робочому кабінеті, аби вона нагадувала йому про цю проблему.

    Що саме робити з небезпечними відходами, котрі зберігаються на Закарпатті, 12 жовтня в області вирішували під час виїзного засідання комітету народні депутати, представники міністерств охорони навколишнього середовища та надзвичайних ситуацій, високопосадовці Державного санепідемнагляду та керівництво області, повідомляє "ЗІК".

    Остаточне рішення вони планують ухвалити у середу під час засідання комітету, однак попередньо, як зазначив Валерій Кальченко, «Премікс» мають намір вивезти до спеціально облаштованих для небезпечних хімічних речовин полігонів і захоронити. Голова комітету ствердив, що ці полігони ліцензовані Міністерством охорони природи та навколишнього середовища, мають спеціальний фундамент, що не дає речовинам проникнути у ґрунт. В яких саме областях розташовані такі сховища, Валерій Кальченко відмовився відповісти, однак зазначив, що вони завантажені на 70%, тобто мають змогу прийняти «Премікс».

    Наразі небезпечні відходи хімічної промисловості, завезені до України з Угорщини, зберігаються на Закарпатті в далеких від санітарних норм умовах. За словами заступника директора Інституту екогігієни та токсикології Ольги Бобильової, такого класу речовини зберігати слід у місці, що розташовано за 3 км віх населеного пункту, 50 м від лісу і 200 м від сільгоспугідь. До того ж на висоті 2 м над землею у спеціальній захисній капсулі, що не дозволить проникнути речовині у ґрунт. На Закарпатті ж «Премікс» зберігають у великих мішках у відкритих вантажних вагонах на залізничних станціях двох населених пунктів. За документами кількість речовини – 1070 кг.
    Закарпаття: Як бути з небезпечними відходами?
    Скільки ще "Премікс" загрожуватиме здоров’ю населення Закарпаття?
    Угорський "Премікс", що зайнявся, не встиг нашкодити закарпатцям
    Жителі закарпатського Мужієва заблокували колону вантажівок із скандальним "Преміксом"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору