ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді обговорили створення Міжнародного освітнього консорціуму

    16 червня 2024 неділя
    32 переглядів
    У прес-центрі "Нове Закарпаття" на зустрічі із мас-медійниками

    Учора, 13 березня, в Ужгороді, у прес-центрі "Нове Закарпаття" із мас-медійниками краю зустрілися Наталія Носа - голова Центру Європейських ініціатив, Петро Кіндюх - директор Ужгородської спеціалізованої школи №5 І-ІІІ ступенів із поглибленим вивченням іноземних мов,

    Мар'ян Комарницький - директор багатопрофільного ліцею «Лідер» ЗОШ №20 (Ужгород), Ярослав Олексин директор Івано-Франківської школи №5 із поглибленим вивченням німецької мови, Дмитро Чміль - директор Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18 та Андраш Ракоці - директор Асоціації Регіонального розвитку «КІУТ».
    Головна тема про яку говорили на прес-конференції: «Створення Міжнародного освітнього консорціуму».

    Загальновідомо, що в обласному центрі Закарпаття створено Міжнародний освітній консорціум, який об’єднує навчальні заклади, освітні установи та громадські організації зацікавлені у співпраці на міжнародному рівні. Консорціум буде частиною міжнародного проекту «Європейська школа обміну досвідом».
    За інформацією учасників прес-конференції, мета консорціуму − активний обмін досвідом у сфері проектного менеджменту, обмін методиками проведення тренінгових програм, об’єднання потенціалу зацікавлених учнів в отриманні додаткової освіти через впровадження тренінгових програм, залучення освітніх закладів прикордонних областей до міжнародної співпраці, консолідації зусиль педагогічного складу освітніх закладів та менеджерського потенціалу проектних організацій та формування нових партнерств через проведення відео-конференцій та навчальних поїздок до країн ЄС.
    «Європейська школа обміну досвідом» – основа для соціальної співпраці між освітніми установами в прикордонних регіонах України, Словаччини,
    Угорщини та Румунії.
    Нагадаю, що цьогоріч, 29 січня, за ініціативою керівників Ужгородських загальноосвітніх закладів та громадських організацій, а саме: директора Ужгородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Петра Кіндюха, директора гімназії м. Ужгорода Сергія Романа, директора багатопрофільного ліцею «Лідер» – ЗОШ №20 Мар’яна Комарницького та керівника Центру Європейських ініціатив Наталії Носи, було прийнято рішення про доцільність об’єднання та консолідації досвіду навчальних закладів та проектних інституцій з метою участі у міжнародних проектах та освітніх програмах, формування партнерств, активного обміну досвідом у сфері впровадження освітніх ініціатив та представлення навчальних закладів на міжнародному рівні.
    Як розповіла керівник Центру Європейських ініціатив Н. Носа, кожна школа та кожна організація – учасники консорціуму мають унікальний досвід на міжнародному рівні відповідно до спеціалізації, а саме: на базі гімназії м. Ужгорода працює ШКОЛА МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ ТА ДИПЛОМАТІЇ, на базі ЗОШ №20 працює ГО «Дорога життя» із спеціалізацією інклюзивної освіти. Також на базі Ужгородської спеціалізованої школи №5 працює проект «Європейська школа обміну досвідом» в рамках програми «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013».

    За словами директора Ужгородської спеціалізованої школи №5, за роки міжнародної співпраці наші учні, що беруть участь у даних міжнародних проектах, – змінюються на краще.
    − По-перше, вони вдосконалюють свої знання іноземних мов, по-друге, вони навчаються порівнювати, бачать європейські цінності. Тому ми зацікавлені, щоб така практика розповсюджувалася не тільки на окремі школи Ужгорода, але й на якомога більше закладів нашої Батьківщини.
    Що стосується, зокрема, проекту «Європейська школа обміну досвідом», то насамперед, запам’яталися відпочинки дітей у літніх таборах, до яких долучилися Угорщина, Словаччина, Румунія, Україна (2007-2013рр.). Це цікаві зустрічі та спілкування. Але, вважаю, одним із найбільш значимих досягнень – це створення на базі ужгородської школи №5 технічно вдосконаленої сучасної лабораторії, виділення закладу широкополосного Інтернету, створення окремої IP-адреси.
    Ще один приємний результат нашої діяльності – 2 тижні тому наш навчальний заклад на Міжнародній виставці «Сучасні засоби 2013» нагородили золотою медаллю за інновації в міжнародній співпраці.
    Вважаю, що долучення молоді до консорціуму – корисна справа для молодого покоління, особливо для їхньої конкурентноздатності після завершення навчання, − зазначає Петро Кіндюх.
    На зустрічі із журналістами, Наталія Носа розповіла і про те, що Центр Європейських Ініціатив та Міжнародна Асоціація Інституції регіонального»МАІРР» розвитку є партнерами освітніх проектів, що реалізуються в Закарпатській області, а Регіональне молодіжне об’єднання «ЕКОСФЕРА» має унікальний досвід у проведенні тренінгових програм та просування молодіжних ініціатив.
    Також партнери із Угорщини, Словаччини та Румунії зацікавлені у співпраці та запрошують на навчання в країни ЄС.

    Т. Горянка



    2.JPG
    3.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору