ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Цілюще слово» в Перечинській ЗОШ-інтернаті: «Я у Бога такий один!»

    15 червня 2024 субота
    41 переглядів
    До Перечинської ЗОШ-інтернату I-II ступенів завітало "Цілюще слово"

    11-го червня до Перечинської ЗОШ-інтернату I-II ступенів завітало – «Цілюще слово».

    Цього разу до вихованців школи-інтернату приїхали голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Петрович Густі, заслужений журналіст, письменник – Дмитро Михайлович Кешеля, благочинний Перечинського району – протоієрей Володимир Грицько, голова Інформаційного відділу Мукачівської єпархії – протоієрей Олександр Монич та голова єпархіального Відділу інноваційних проектів – протоієрей Василій Керецман.

    На початку зустрічі заступник директора Перечинської ЗОШ-інтернату I-II ступенів – Стегній Оксана Андріївна не приховуючи емоцій з приводу цікавих гостей познайомила присутніх вихованців школи з останніми.

    В своїх промовах присутні священнослужителі і письменники говорили діткам про одне – про реалії сучасного життя з вірою і без віри в Бога. Про життя з Богом, та любов до ближніх. Д.М. Кешеля наголосив, що наше життя унікальне і ним потрібно особливо дорожити, адже кожен із нас це неповторний скарб у Бога.

    В кінці зустрічі і дітки розповіли гостям кілька своїх власних віршів. Письменники у свою чергу подарували дітям свої авторські книги та вірші.

    Нагадаємо: Незвичний і актуальний духовно-просвітницький, місіонерський проект ««Цілюще слово» народився на світ 17-го травня 2013 року з ініціативи голови Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василя Густі, заслуженого письменника України Дмитра Кешелі при підтримці Відділу культури Закарпатської ОДА в особі його голови Юрія Глеби та з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського.

    Стартував неординарний пілотний проект закарпатських письменників і Мукачівської православної єпархії – «Цілюще слово» в Мукачівському дитбудинку-інтернаті того ж 17-го травня.

    Ідеологи задуму, а це відомі закарпатські письменники і священнослужителі Мукачівської православної єпархії мають намір систематично, щомісяця відвідувати школи-інтернати, загальноосвітні школи, в’язниці, молодіжні братства, університети, ліцеї, тощо з словом проповіді і вірша та прози в яких будуть лунати ідеї Євангельської Істини, світла, добра, совісті, миру, любові, віри в Бога.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору