ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сьогодні на Закарпатті стартує українсько-канадський проект по професійному навчанню безробітних

    22 июня 2024 суббота
    36 переглядів

    За кілька хвилин в Ужгороді відбудеться підписання Меморандуму про співпрацю між представниками проекту «Децентралізація управління професійним навчанням в Україні», започаткованого за ініціативи Міністерства праці і соціальної політики України (Державного центру зайнятості) та канадських партнерів – Асоціації місцевих коледжів Канади і Саскачеванського інституту прикладних наук і технологій — та Закарпатською облдержадміністрацією щодо реалізації проекту в регіоні.Після підписання буде проведено перше засідання регіональної робочої групи зі стратегічного планування. Учасники відвідають Закарпатський обласний центр зайнятості, де й пройде тренінг по стратегічному плануванню. До групи увійшли представники обласної державної адміністрації, обласного центру зайнятості, професійно-технічних навчальних закладів, роботодавців та громадських організацій регіону.

    Як стало відомо “UA-Reporter.com”, протягом жовтня 2005 — квітня 2006 р.р. ця регіональна робоча група проекту координуватиме проведення аналізу ринку праці та розробку стратегічного плану вдосконалення професійного навчання безробітних у Закарпатській області. Також в рамках проекту буде проведено цілий ряд навчань з питань стратегічного планування, новітніх методик аналізу ринку праці, сучасних методик управління професійним навчанням. Розроблений стратегічний план вдосконалення професійного навчання в області стане дороговказом для впровадження проекту протягом наступних трьох років.

    Під час засідання керівники центрів зайнятості Закарпаття обговорять ряд проблем, які існують в системі професійного навчання безробітних в області. Робочою групою буде зроблено перші кроки у напрацюванні стратегічного плану щодо покращення цієї системи, зокрема розроблено місію та проведено аналіз сильних та слабких сторін. Протягом наступних кількох тижнів робочою групою буде проведено аналіз ринку праці Закарпатської області, який стане основою для подальших етапів стратегічного планування.

    Проект «Децентралізація управління професійним навчанням в Україні» започатковано за ініціативи Міністерства праці і соціальної політики України (Державного центру зайнятості) та канадських партнерів – Асоціації місцевих коледжів Канади і Саскачеванського інституту прикладних наук і технологій. Партнерами проекту в Україні є також Міністерство освіти та науки, Міністерство економіки, обласні державні адміністрації та центри зайнятості пілотних областей. Цей п’ятирічний проект (2005-2010 рр.) здійснюється в Україні за підтримки Канадського агентства міжнародного розвитку (CIDA).

    Метою проекту є підвищення ефективності професійного навчання безробітних в Україні. Проект підтримує зусилля Міністерства праці та соціальної політики в балансуванні пропозиції навчальних послуг з попитом, сприяючи кращій координації діяльності інституцій, що залучені до системи професійного навчання. Проект впроваджуватиме механізми децентралізації фінансового та адміністративного менеджменту системи професійного навчання. Важливим компонентом проекту є налагодження дієвого партнерства навчальних закладів з громадами та роботодавцями, що сприятиме впровадженню ефективних та потрібних програм професійного навчання.

    Проектом відібрано три пілотних регіони, в яких здійснюватимуться основні заходи, з подальшою передачею набутого досвіду в інші регіони. Одним з цих регіонів стала і Закарпатська область.

    Проект надасть значний обсяг методичної, технічної та матеріальної допомоги навчальним закладам і організаціям, залученим до процесу професійного навчання. Серед механізмів надання технічної допомоги канадськими коледжами партнерам в Україні – навчальні поїздки до Канади та країн Центральної Європи, розробка нових та покращення існуючих курсів викладання, зміцнення матеріальної та навчальної бази закладів професійного навчання, випуск посібників та методичних матеріалів, навчання менеджерів освіти, інші. Протягом діяльності проекту десятки канадських фахівців побувають в Україні, допомагаючи закладам професійної освіти модернізувати програми та налагодити ефективні форми управління, а десятки українських менеджерів освіти матимуть змогу вивчити досвід Канади і інших країн.
    Минулоріч поза межами малої батьківщини загинули 160 закарпатців
    "Було б бажання, а робота завжди знайдеться!"
    О 10.00 в обласному центрі Закарпаття розпочала роботу чергова сесія Ужгородської міської ради
    Закарпаття: Сьогодні на гірській Міжгірщині безробітними є 10 відсотків населення

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору