ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Картини — це мелодія його душі!

    09 мая 2024 четверг
    26 переглядів

    У Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту презентовано персональну виставку заслуженого художника України, ужгородця Григорія Федорченка. Мистецький захід став можливим завдяки підтримці Соціалістичної партії України, у його відкритті взяли участь перший секретар Закарпатського обкому СПУ Олексій Пристая та секретар Ужгородського міськкому партії Олександр Болонкін.

    Утім, картини надто скромного художника, уродженця щирої Чернігівщини, є у колекціях англійської королеви Єлизавети, прем’єр-міністра Італії Берлусконі та інших поважних іноземців, уже не кажучи про представників вітчизняного бомонду. Й недарма. Поки полотна сохнуть, митець, аби не нудьгувати, чудово поєднує живопис із технікою металопластики та роботи зі шкірою. „Таке вдале поєднання художника-прикладника, як сказала „«Репортерові», мистецтвознавець Людмила Біксей, говорить про те, що цей митець належить до плеяди українських художніх майстрів.

    Григорій Федорченко — один із небагатьох в Україні учнів голландської школи малярства. Мелодія полотен художника є надзвичайно тонкою. Відтворені майстром пейзажі — чи то річки, чи алеї, або осіннього лісу — це мелодія його душі, висока поезія. Але на полотні! Тут нема стрімких акордів, чогось декоративного, до чого так звикло багато закарпатських художників — надто камерна, лірична й дуже тендітна мелодія творчості.



    На ФОТО: Заслужений художник України Григорій ФЕДОРЧЕНКО та перший секретар Закарпатського обкому СПУ Олексій ПРИСТАЯ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору