ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Генконсульство Угорщини в Ужгороді активно будує для себе нове приміщення

    05 мая 2024 воскресенье
    32 переглядів

    У понеділок Генеральний консул Угорської Республіки в Ужгороді Вільмош Сіклаварі мав зустріч в Ужгороді з керівництвом Закарпатської облдержадміністрації в особі її голови Олега Гаваші, в ході якої піднімалися питання переважно стосовно нинішньої ситуації з величезними чергами на українсько-угорському кордоні. Адже вже зовсім скоро прийде пора Новорічно-Різдвяних свят і потік охочих перетнути кордон збільшиться.

    Так, Генконсул Угорщини зауважив, що розуміє важливість проблеми і зробить все від нього залежне, щоб найближчим часом ситуація змінилася.

    Щодо питання підвищення квот на вантажні перевезення територією Угорщини, то на думку п.Сіклаварі, набагато збільшити їх сьогодні неможливо через обмежену пропускну спроможність доріг. Так, наприклад з Чопа до Ніредьгази тепер можна рухатися зі швидкістю не більш ніж 60 км за годину. Ситуацію зможе змінити нова траса, яку добудують приблизно через рік.

    Пан Сіклаварі не оминув і проблеми відміни пільг для інвесторів, що працювали у вільних економічних зонах та зонах пріоритетного розвитку. Він зауважив, що зацікавлення угорських бізнесменів Закарпаттям зросло особливо після вступу Угорщини до ЄС, але вони стурбовані інвестиційним кліматом України. Олег Гаваші запевнив, що найближчим часом ситуація поліпшиться. Вже йде підготовка відповідного законопроекту. Над цим працюють і український уряд, і Президент.

    Вільмош Сіклаварі поінформував керівництво регіону про відкриття нового приміщення генконсульства на Православній набережній в Ужгороді. Це відбудеться на початку нового року за участю міністрів закордонних справ обох країн, повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Закарпатської облдержадміністрації.

    Вілмош Сіклаварі: Угорщина зацікавлена в співпраці з Закарпаттям

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дуже приємно,що Угорщина на всі 100 змінила свою політику в порівнянні з 1939 роком.Зараз Угорщина по відношенні до Закарпатського краю веде політику одну з найдемократичних в світі.
    І всеж таки в дні трагічної долі потрібно було виступити консулу і вибачитись за Червоне поле під Хустом яке було вкрите кровю в дні нападу на Карпатську Україну.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Uhorci xoch i ne braty slovyany, ale podekoly vony do nas vidnosyat'sya krasche. Xto kolys' jixav cherez slovac'kyj kordon i uhorskyj ce porozumijut'. Ja ne pytaju osoblyvoji lyubovi do uhorciv, ale povazhaju jix za te, jak vony do nas vidnosyat'sya. Ja ne maju na uvazi uhorciv, scho prozhyvajut' v Ukrajini. Bo ce chasto-husto protylezhne tvorinnya. Ja hovoryu pro uhorskyj uryad, jakyj dovho ne xotiv vprovadzhuvaty dlya nas vizy. Zaraz vizu otrymaty duzhe lehko dlya ukrajinciv. A poprobujte otrymajte vizu do Slovachyny. Slovaky - "braty slovyany". Ne znaju, jak u mene u Slovakiji stil'ky druziv? Dumaju pracivnyky HenKonsulstva Uhorschyny zasluhovujut' na nove harne prymischennya. Dyakuju Vam za Vashu robotu.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Йой, а де ж волання коментаторів про те, що то вони взятку дали Погорєлову, Феєру, Патрісу Лумумбі і Жаку Шираку разом з Везельвулом?