ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Молоді соціалісти цікавилися, що сьогодні турбує закарпатське студентство

    16 июня 2024 воскресенье
    63 переглядів

    Результати не надто втішні... Хоча на словах у нас дуже шанобливо ставляться до молоді, особливо студентської, яка є майбутньою елітою, але на ділі її життям, побутом, дозвіллям цікавляться не надто часто. Хоча проблем у студентів чимало. Особливо у тих, хто проживає у гуртожитках. Це підтверджує і опитування на тему “Що найбільше турбує тебе в студентському житті?”, яке минулого тижня провела Закарпатська обласна організація “Спілка молодих соціалістів” (СМС). Всього участь у опитуванні взяло близько 1700 студентів. Виявилося, що найбільше нашу молодь турбують жахливі умови проживання у гуртожитках: доводиться жити у переповнених кімнатах, погане водопостачання, особливо на останніх поверхах. Це, природно, призводить до антисанітарії. Скаржаться також студенти на відсутність нормальних умов для повноцінного навчання. Зокрема, кажуть, що бракує підручників. Більшість хотіла б мати можливість підключитися до мережі Інтернет у гуртожитках. Нарікають також на занадто велику оплату за навчання. Студенти вважають, що діти з багатодітних сімей, напівсироти чи сироти повинні вчитися безкоштовно, чи, бодай, платили вдвічі менше за інших.

    Ще однією турботою для молоді є майбутнє працевлаштування по закінченні ВУЗу. Студенти кажуть, що не бачать перспектив і не впевнені, чи працюватимуть за спеціальністю. Не надто задоволені і власним дозвіллям. Нарікають, що в гуртожитках немає обладнаних спортзалів, де можна було б займатися чи пограти бодай у настільний теніс.

    З усіх вказаних при опитуванні проблем СМС складено рейтинг важливості - у відповідності до кількості згадувань у анкетах. І вже найближчим часом перша з них буде вирішена. Було б непогано, якби і ректор УжНУ пройнявся необхідністю сприяти тим активним молодим людям, які хочуть допомогти своїм друзям-студентам.

    Василь Граб, голова Закарпатської обласної організації "Спілка молодих соціалістів"

    P.S. А у ніч з 16 на 17 листопада студенти міста мали можливість першими зустріти День студента на святковій дискотеці у нічному клубі “Red Bar” готелю “Закарпаття”, яку організував міський осередок СМС. Вхід на неї був безкоштовним – достатньо було показати студентський квиток. Окрім власне дискотеки, на події також були проведені конкурси, на яких розіграли три запрошення на двох до піцерії “Беламі”, та інші призи. СМС дякує Генеральному директору готелю Олександру Доктору та піцерії “Беламі” (Олександр Суханов та Іштван Борнеміссо) за сприяння у проведенні заходу.
    Закарпатські митники знайшли в речах італійця старовинну ікону
    Якби вибори міського голови Ужгорода відбулися завтра
    Ужгород каже "НІ – брехні"!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хоч одна молодіжка почала працювати!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А деж їхній депутат Панасенко, котрий обіцяв стількі зробити для студентів, що проживають в гуртожитках? За чотири роки жодної копійчини не вклав у свій округ! А обіцяв пральні, баню, душові, інтернет клуби у кожний гуртожиток... Одне слово - брехач! Лише "Армагедонівські" проблеми та політична перспектива друга ще більшого брехуна - Чижмаря, і більше нічого не хвилює!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Йоні ти напевно не студент. Панасенко - купив у всі общаги телевізори, газові плити, зробив (за свої гроші!!!) асфальтову дорожку від общаги №4 до БАМа, а від душових та стіралок ректорат відмовився. Про баню ніхто не говорив, а інтернет-клуб по законодавству було заборонено в общагах створювати.
    До того ж всі сироти та напівсироти отримали комплекти білизни та гігієнічні набори.
    Але як виявилося колишній студпрофком гуцула Тракслера вирішив роздарювати все це своїм любовницям. Добре що вибрали Марциніва...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    По Тракслеру - правда, ще й Шетеля у темі був. На рахунок дорожки - гон!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Joni - ти навірно нерозумієшся у світі, СМС - молодіжка соціалістів, і почала робити не на молодь, а на вибори, а чому Закарпаття? не тому, що інших місць нема, а тому, що Доктор Саша - соціаліст
    Прозрій, відкрий вуха та очі

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молоді соціалісти - молодці!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Саша Доктор ще й повій безкоштовно надасть у "Red Bari", та й курнути конопелечки, тільки б перефарбуватись з бендитів Яничар у помаранчеві Соціалісти!!! А на Панасенка він гонить бо жаба заїла, Доктор з Слободою крав гроші у громади Ужгорода, а дурний Боба тратив кошти на революцію, та воював в опозиції. Це їх проблеми! А взагалі вітаю Соціалістів з святом річниці Помаранчевої Революції!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це сам Доктор себе піарить під Joni........ якийсь смішний цей Доктор:-)))!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Приємно, що стільки уваги моїй персоні. Аноніме, на відміну від тебе, я завжди у обговореннях підписуюсь - принципово!А з Володею у мене нормальні відносини. Славіку - звідки стільки жовчі?! Займись чимось корисним!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    http://uzhhorod.com/tereveni/index.html

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я вже не студент. А за плити газові і телевізори я не знав, тому пробачаюся! Все решта правда!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Доктор ты настоящий гавнюк,варишка,слуга Слободы кинули тебя в готель и ты большой начальник видилите стал.Молодец травиш молодеж наркотой уже даже стоянку платной сделал и нагнал на нее лохов некультурных которые даже нормально говорить не могут если так дальше пойдет то тебя ждет судьба Погогрелова от которого отказались все и даже ты

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одри! Эти повторения уже набили оскомину, Может, что-то новенькое подкинешь?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хто б не займався проблемами молоді - аби займався! Якщо це роблять соціалісти, нашисти чи регіонали - у чому проблема? Самій Молоді здебільшого "по барабану" хто організував тусовку. Якщо це робить майже їх ровесник Доктор - то хвала йому! А зробить це Панаснко чи Чижмар, чи Беляков, чи Погорелов з Ратушняком в купі зі Слободянюком - кому від цього гірше стане? Аби РОБИЛИ та молодь з підворітен прибирали!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Згоден на всі 100!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одры, ты б хоть писать научился! Неуч, что, два класса сельской школы? А к Доктору тебе, как пешком на Чукотку! В принципе, там тебе и место...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Доктор, подходит к концу одна история, которую ты начал в прошлом году.. Конец этой истории будет очень плохим.. для тебя..