ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: У Мукачеві відбувся «круглий стіл», на якому обговорено проект Концепції податкової реформи в Україні

    26 апреля 2024 пятница
    25 переглядів

    Групою науковців та спеціалістів на чолі з академіком Володимиром Лановим розроблено проект Концепції податкової реформи. Цього тижня у Мукачеві відбувся “круглий стіл” працівників податкової служби Закарпатської області за участі представників засобів масової інформації по його обговоренню.З проектом Концепції податкової реформи присутніх ознайомив начальник відділу зв’язків з громадськістю, ЗМІ та масово-роз’яснювальної роботи ДПА у Закарпатській області Іван Діус. За його словами, проект Концепції передбачає значне зниження податкового навантаження на юридичних і фізичних осіб, як шляхом зменшення кількості видів податків, так і зменшенням ставок оподаткування. Так, кількість видів податків пропонується скоротити з 40 нині до 20. Ставку податку на прибуток зменшити з 25 відсотків до 10 , податку на додану вартість – до 12 відсотків. Податок з доходів фізичних осіб також пропонується встановити не вище 10 відсотків. Однак оподаткування доходів громадян має здійснюватися з сум, що перевищують прожитковий мінімум. В той же час він передбачає подальше скорочення податкових пільг, застосування більших ставок до доходів громадян, по яких вони не несуть витрат,як наприклад, виграші та ряд інших.

    За задумом розробників, податкова реформа повинна здійснюватися поступово, протягом 5-7 років, щоб не допустити зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

    Проведений у м.Мукачеві з ініціативи податківців “круглий стіл” по обговоренню проекту податкової реформи - це лише перша спроб податківців ознайомити громадськість з перспективами реформування податкової системи в Україні. З цим документом зараз знайомляться члени громадських бізнес-рад та інших об’єднань громадян, повідомили "UA-reporter.com" у відділі зв’язків з громадськістю, ЗМІ та масово-роз’яснювальної роботи ДПА в Закарпатській області.

    Тарас Триндяк: "Кожного платника треба поважати!"
    Закарпаття: У податківців України та Словаччини є чимало спільних проблем, які потребують узгоджених дій
    Свалява: Копійка до копійки — план буде!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору