ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Земля будь-якої миті може "проковтнути" понад 1,5 тис. осель у регіоні

    07 мая 2024 вторник
    57 переглядів

    Понад півтори тисячі закарпатських родин бояться власних осель. Будь-якої миті земля може проковтнути їхні будинки. Особливо ризикованих ділянок на Закарпатті нарахували майже 2,5 тисячі. Найчастіше зсуви трапляються у гірських районах. Провалля біля оселі Надії Яреми утворилось 4 роки тому. Відтоді жінка чекає на відселення з небезпечної зони. Найбільше боїться за життя чотирьох дітей.

    Надія Ярема, мешканка села Німецька Мокра: "Не думаємо за таке. Лягаючи, дякуємо за прожитий день. Просимо за ніч Бога. На його милость лише надіємося. Ми нічого змінити не можемо".

    Закарпатські чиновники кажуть, що на відселення людей і протизсувні заходи треба майже 200 мільйонів гривень. За останні 7 років держбюджет виділив лише 10 відсотків із них. 600 сімей отримали гроші на переселення у безпечне місце та ремонт будинків. Цьогоріч не відселили жодної людини.

    Олександр Карташов, в.о. першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації: "Не було ще фінансування по цьому напрямку. У принципі, субвенція на цей рік є, але до цього часу ще не затверджено положення про використання коштів. Після того, як воно буде затверджене у Кабміні, буде відкрито фінансування".

    Поки закарпатські чиновники шукають гроші для боротьби зі зсувами, мешканці Закарпаття з острахом чекають на чергові примхи природи. Скільки часу їм доведеться миритись зі стихією – не знає ніхто, інформує "ICTV".
    Закарпаття: Міст нахилився, а Чорна гора посунулася
    На Закарпатті — зсув грунту!
    На Закарпатті стався зсув грунту. На щастя, обійшлося без жертв
    Закарпаття: У горах можливі сходження селевих потоків

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Да,все это действительно очень серьезно.Места здесь по своей природе сказочные.И то, что сегодня здесь происходят обвалы, оползни и наводнения очень тревожат население.Люди приросли к этим местам и каждый кусочек земли родной.И опасностей очень много.Нужно помочь, и как можно быстрее пока не случилось беда.С первым паводнением, у нас вода унесла сарай с сеном,кормами, всю заготовку овощей на зиму. Успели вывести корову и порося ,а корма все уплыли.КОРМИТЬ зимой было нечем.Плодородный грунт стихия упесла ,остались одни камни. МНС приехал на следующий год ,сделали дороги, засыпали рвы камнями и на этом все как-бы закончилось.А ПЛОДОРОДНОЙ ЗЕМЛИ нет ее в ведре не наносишь.У нас весь огород смыло наводнением,да здесь рядом ее и нет нужно привозить на машине из далека. сколько раз просили голову сельрады помочь нам ,но у него нет таких полномочий.Так что наш огород составляет всего 20-20м и кроме картошки ничего не посадишь.ЯБЛОНИЦА.