ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Податківці відзначили сумлінних платників податків

    15 мая 2024 среда
    52 переглядів

    19 квітня, сумлінні закарпатські платники податків були відзначені Подякою ДПА у Закарпатській області за вагомий вклад у наповнення бюджетів у 2005 році та високу податкову культуру.

    Як відзначила голова ДПА у Закарпатській області Тетяна Шаповалова на зустрічі із сумлінними платниками податків, яка відбулася у конференц-залі Санаторію “Поляна”, за минулий рік до Зведеного бюджету області надійшло понад 805 мільйонів гривень, що на 27,4 відсотка більше, ніж у 2004 році. При цьому 93 відсотки платежів були сплачені своєчасно і добровільно. Внаслідок цього область своєчасно одержувала відповідні дотації, що сприяло вирішенню багатьох соціально-економічних питань.



    Та й за 3 місяці нинішнього року до бюджетів усіх рівнів вже надійшло понад 181 мільйон гривень контрольованих податковою службою платежів. При цьому надходження зросли на 15,7 відсотка у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Такий результат - реальне втілення в життя ідеології партнерських відносин, яка базується на відкритості і неупередженості в діяльності податкової служби.



    Уже кілька років підряд державна податкова служба області відзначає внесок найсумлінніших платників. Цього року Подяки та кубки “Кращий платник податків 2005 року” голова ДПА у області Т.М.Шаповалова вручила 18 підприємствам та підприємцям з більшості районів області. Серед них санаторії “Поляна”, “Сонячне Закарпаття”, “Синяк” та “Шаян”, СП “Котнар” з Берегова, агрофірма “Карпати” з Тячівського району, чотири будівельні організації та підприємства будматеріалів. Відзначено також двох підприємців, внесок до бюджету яких на рівні багатьох солідних підприємств.



    Визначалися кращі не кулуарно, а за участі представників громадських організацій платників податків, і , зокрема, Громадської бізнес-ради при ДПА у області та бізнес-рад при податкових інспекціях. Звичайно, що суми, внесені до бюджету, у кожного різні. Але критерієм служив показник податкового навантаження, сумлінність, державницький підхід до виконання обов’язків зі сплати податків, до розвитку виробництва і створення робочих місць та соціального захисту працюючих.



    Відрадно, що серед сумлінних платників, які нарощують вклад до бюджету, все більше підприємств рекреаційної галузі. Тому не випадково, що місце для проведення зустрічі було обрано Санаторій “Поляна”, колектив якого має давню славну традицію, з кожним роком розвивається, підвищує якість обслуговування та лікування, що є запорукою і зміцнення його фінансового стану, нарощування платежів до бюджету. Торік ним сплачено податків, зборів та інших податкових платежів на 49 відсотків більше, ніж за попередній рік.



    Заступник голови Закарпатської ОДА М.Д.Пригара, який взяв участь у зустрічі, також подякував присутнім керівникам підприємств за високу державницьку позицію і сумлінне виконання фінансових обов’язків перед державою. При цьому за вагомий внесок у наповнення бюджетів він вручив колективам ЗАТ “Єврокар”, ОП “Ужгородський коньячний завод”, СП “Фішер – Мукачево”, ПП “Карніка” та ВАТ “Виноградівська ПМК-78” почесні Грамоти облдержадміністрації. Ці колективи також представлені до нагородження ДПА України.



    Голова Громадської бізнес-ради при ДПА у Закарпатській області В.А.Рябич, вітаючи нагороджених, зазначив, що податкова служба і бізнес- це два береги однієї ріки, ім’я якої держава. І приємно, що з кожним роком число сумлінних платників зростає. А своєрідним містком між цими берегами служать громадські організації платників податків. Тож голова територіального відділення АППУ М.Г.Волощук побажала платникам податків процвітання, бо від їх розвитку залежить стан та зміцнення державної казни.



    Голова правління ВАТ “Ужгородхліб” А.П.Токарчук, директор ВАТ “Мрія” Г.Р.Гороховська та інші учасники зустрічі, відзначаючи позитивні зміни у відносинах між податковою службою і платниками податків, висловили впевненість, що податкова політика держави і діяльність податкової служби буде і надалі сприяти розвитку бізнесу, зростанню рядів сумлінних платників, а значить - і наповненню бюджетів усіх рівнів.



    Відділ зв’язків з громадськістю, засобами масової інформації та масово-роз’яснювальної роботи ДПА у області.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору