ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське СБУ повернуло церкві її святині

    22 мая 2024 среда
    36 переглядів

    В Ужгороді в приміщенні Управління СБУ в Закарпатській області проведено акцію передачі священнослужителям ікон, вилучених в ході кримінальної справи, яка розслідувалась слідчим відділом. Вона була порушена митними органами проти громадянина Польщі у зв’язку із контрабандою культурних цінностей. ...У лютому 2006 року на словацько-українському кордоні співробітниками митного посту “Малий Березний” був зупинений автомобіль “Форд-Скорпіо” під керуванням громадянина Польщі. В ході митного огляду вони виявили спеціально обладнаний тайник, що знаходився під днищем багажника і був виготовлений шляхом розділення баку на дві порожнини, одна з яких використовувалась для переміщення предметів контрабанди. В тайнику знаходились вісім старовинних ікон: “Образ Св. Пророка Іоана Предтечі”, Росія, кін. 19 ст.; “Трійця Новозаповітна”, Росія, кін. 19 ст.; “Трійця Новозаповітна з 12-ма клеймами”, Росія, друга пол. 19 ст.; “Господь Вседержитель”, Росія, кін. 19 ст.; “Причастя”, Росія, рубіж 18-19 ст.; Благовіщення Пресвятої Богородиці з 4-ма клеймами”, Росія друга пол. 19 ст.; “Изображение І. Х. Б. М. Августовскія”, Росія, поч. 20 ст.; “Образ Азовской Пресвятой Богородицы”, Росія, 19 ст..

    Як повідомили "UA-reporter.com" у прес-службі УСБУ в Закарпатській області, вироком суду іноземця засуджено за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст.15, ч. 1 ст. 201 КК України до 4 років позбавлення волі, із звільненням від відбування покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку на 2 роки.

    Предмети контрабанди – 8 ікон, які є історичними та культурними цінностями, - конфісковані в дохід держави.

    Оскільки місце ікон у церкві, прийнято рішення передати їх за адресою, зокрема Єпископу Ужгородському і Закарпатському Михайлюку (Українська православна церква).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А що це за єпископ такий? Це не той Кирило, який бігав на помаранчевому мітингу і закликав забирати храм у Сидора? Де ж це в нього є церква? Напевно, біля залізничного вокзалу, де він пару років тому прикупив собі будиночок...
    Люди та цієї ж церкви (УПЦ КП) ніколи не вснувало в природі! Вони ніколи не мали жодних святинь. Краще б надали ці ікони або греко-католикам, або автокефальній церкві, або хоча б традиційній УПЦ.

    До автора інформації. Не треба маскувати Кирила під УПЦ. До цієї церкви він має таке ж відношення як рогатий до раю.