ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Домовленість Ющенка і Януковича – компроміс із не прогнозованими наслідками?

    18 мая 2024 суббота
    49 переглядів

    «У принципі, це є класичний компроміс, тобто компроміс з не прогнозованими наслідками. Чітко сказати, що буде далі, неможливо. Найкращий прогноз: цю коаліцію почне трясти, проявиться дурь кожного і вона не довго протримається. Найгірший прогноз: виникне апатія, люди плюнуть, а влада продовжуватиме перетворювати країну в латиноамериканську олігархію. Я не думаю, що це буде спокійний і продуктивний уряд, хоч він і здається нині стабільним на п’ять років», – так прокоментував сьогодні "ЗІКу" об’єднання помаранчевих із синьо-білими політолог, директор Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко (м.Ужгород).«Стратегічно такий союз правильний. Але у такій формі він є невиправданим з морально-етичної точки зору, – вважає експерт. – Це сигнал суспільству: якщо політик зраджує і виграє, вчора пропагує одні цінності, сьогодні – інші, то владі довіряти не можна. Це все відіб’ється на інших речах. Не буде довіри до державних інституцій, банків, люди будуть більше ухилятись від податків. Результат таких політичних домовленостей буде суттєво відчутний у зміні ставлення людей до влади. Велика проблема Кучми була в тому, що влада не мала довіри народу. Сьогодні ситуація повторюється».

    Він також вважає, що Захід не сприйме такого союзу, а Схід не почне любити Ющенка. «Справдилися прогнози деяких політологів, що все закінчиться тим, що нинішні політики – боягузи, вони побояться розпуску парламенту. В останню хвилину налякалися всі. В останню мить налякався і сам Ющенко, не самих нових виборів, а «дєльожки» списків, терору, чи об’єднається БЮТ з Нашою Україною. Він злякався самої цієї суєти. Адже самі вибори суттєво б розкладу сил не змінили. Можливо, не пройшли б комуністи і соціалісти, а БЮТ з Регіонами набрали б більше», – зазначив політолог.

    Пащенко також змалював перспективи пропрезидентської «Нашої України». На його думку, майбутнє цієї сили невеселе, вона просто розчиниться.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Профессионально,главное-точно!Просто народ в очередной раз превратили в электоральное быдло.Никакими псевдодемократическими сентенциями Президенту не удасться прикрыть убожество свое и своего окружения.Здесь,на востоке это хорошо понимают.Спасибо п.Пащенко

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хто б і що не говорив, а Ющенко - Президент України! Кидати країну у вир громадянського протистояггя, коли за регіоналами 60% відсотків території, людського ресурсу, економічного потенціалу, промислового й фінансового капіталу, принаймні безглуздо. Помаранчеві (хоч як би Ющенку не було б прикро), в черговий раз не справились - невикористали шанс подарований їм долею. У 2004 році паралізований і деморалізований кучмізм віддав їм владу, під натиском "майданутих" і, не готових до такого "несподіваного" для янеків, супротиву широкого загалу простолюду. Потім Юлька завалила управління державою, бо одна справа "майдан", і зовсім інше процесне, системне управління державою. "Патріоти"... Вічно вчорашні... Не знають, не вміють, не здатні і не спроможні. Антикризова коаліція - не фонтан, але це краще, ніж балканізація України. А Віктор Федорович порядок в країні наведе. Інакше він не Янукович. Утомили вже ці помаранчеві медузи...