ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Виноградові наболілі питання ромського населення вирішували за "круглим столом"

    20 мая 2024 понедельник
    35 переглядів

    Днями у Виноградівській районній жіночій громадській організації „Бахталі Ромні”, керівником якої є Ольга Василівна Бумбі, відбувся круглий стіл на тему: „Становище, проблеми і перспективи ромського населення Виноградівського району”. Цей захід проведено за програмою однойменного проекту, спонсором якого є Фонд сприяння розвитку демократії Посольства США в Україні.

    На зібрання було запрошено Оксану Цинняк – помічника аташе з питань культури Програми „Демократичні гранти” (м.Київ), Юдіту Євчак – начальника відділу у справах національностей та міграції Закарпатської облдержадміністрації, представників РДА, начальника Виноградівської районної міліції, голів сільських рад та старостів ромських таборів цього ж району.

    – Наразі ми виїжджаємо у ромські табори Виноградівщини, займаємося з ромською громадою просвітницькою діяльністю: ознайомлюємо з правами й обов’язками людини, пропагуємо здоровий спосіб життя, велику увагу приділяємо молодим ромам і проводимо тренінги, як уберегтися від СНІДу і його поширення, – розповідає "Романі Яг" Ольга Василівна. – Крім того, в офісі товариства „Бахталі Ромні” працюють юрист і лікар, кожен із яких двічі на тиждень проводить медичні чи юридичні консультації й надає відповідні послуги.

    Водночас у товаристві „Романо Дром” Виноградівського району проводиться робота за нещодавно отриманим грантом від Фонду „Відродження”. Товариство робить усе можливе для поліпшення медичного обслуговування ромського населення. Планується прийом громадян у виділеному при районній поліклініці (м.Виноградів) спеціального приміщення. Хворі зможуть також зробити тут кардіограму, поміряти тиск. Людям похилого віку за рецептом лікаря-терапевта товариства „Романо Дром” видаватимуться безкоштовно деякі ліки. Звертатися до лікарів можуть і представники різних національностей, усі, хто потребуватиме медичної допомоги.

    Працює й недільна школа у с.В.Ком’яти, яка свого часу була відкрита за проектом Фонду „Відродження” і ним же спонсорувалася. Проте наразі на її роботу гроші не виділені, та школа продовжує працювати на громадських засадах – діти із задоволенням її відвідують.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Dumaju ce duzhe vazhlyva sprava. Molodci USA. Xotilos' schob vydileni koshty dijsno pishly po pryznachennyu. Nazal' rasyzm zakladenyj majzhe v kozhnoho iz nas. Ce duzhe bolisno i nespravedlyvo. Tomu scho vsi lyudy rivni.