ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: 5 червня відновиться рух легкових автомобілів та пішоходів через українсько-словацький кордон

    12 мая 2024 воскресенье
    37 переглядів

    У м.Ужгороді відбулася двостороння зустріч керівників українських і словацьких митних установ та експертів з питань реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску “Ужгород-Вишнє Нємецьке”. До речі, це не перша подібна робоча зустріч, під час якої обговорюються існуючі проблеми в роботі прикордонних пунктів пропуску, їх розбудови та облаштування.За словами начальника Ужгородської митниці Михайла Поради, будівництво вантажного напрямку у пункті пропуску “Ужгород” триватиме до кінця цього року, а під’їзна дорога буде тільки у ІІ-ому півріччі 2008 року. Як зауважила Надія Сенкевич-Давидець, директор Департаменту ресурсного забезпечення, капітального будівництва та експлуатації об’єктів митної інфраструктури Державної митної служби України, поки відповідні служби не збудують під’їзну дорогу до вантажного терміналу, не буде розпочато його функціонування.

    Крім цього, Михайло Юрійович звернув увагу словацьких колег на те, що після реконструкції пасажирського напрямку митного поста “Вишнє Нємецке” зі словацького боку буде 5 смуг для пропуску автомобілів, а з українського – лише 2. Звісно, це призведе до черг та заторів. Аби уникнути цієї проблеми, українська сторона вийшла з ініціативою щодо вжиття термінових заходів до збільшення смуг руху пасажирського транспорту в місці стиковки дорожнього полотна до 4-х, із відповідним збереженням режиму пропуску вантажного автотранспорту..

    Заступник генерального директора Департаменту митної служби Словаччини Мілан Олеар поінформував українських колег, що 5 червня цього року розпочне функціонування пасажирський напрямок митного поста “Вишнє Нємецьке”. Хоча завершальні ремонтні роботи триватимуть ще до 15 червня, однак це не впливатиме на роботу митників та прикордонників. Що ж до можливого закриття у 2008 році іншого пункту пропуску “Убля-Малий Березний”, то словацькою делегацією не було названо конкретну дату початку проведення реконструкції та відповідних обмежень щодо перетинання кордону, бо досі не вирішено фінансове питання з фондів програм допомоги ЄС.

    Наприкінці обидві сторони відзначили, що забезпечення належного функціонування автомобільних пунктів пропуску на українсько-словацькому кордоні тісно пов’язано з процесами реконструкцій цих переходів, підведенням до них усіх необхідних комунікацій, розбудови дорожньої інфраструктури. Тому слід і надалі тісно співпрацювати та узгоджувати конкретні дії з обох сторін.



    Вікторія СЕНГЕТОВСЬКА, прес-секретар Ужгородської митниці


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору