ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Митниця: Набутий досвід і молодечий запал — в одній упряжці

    20 мая 2024 понедельник
    37 переглядів

    25 червня ц.р. голова обласної ради Михайло Кічковський взяв участь в урочистих зборах з нагоди 16 річниці утворення Державної митної служби України, які проходили у наймолодшій митній структурі нашого краю – Виноградівській митниці, що створена лише два роки тому, а точніше, влітку 2005–го. Очолює її досвідчений професіонал Іван Палешник.За своєю географією Виноградівська митниця охоплює чи не половину нашої області, включаючи сім адміністративних районів, із яких п’ять – прикордонних: Берегівський, Виноградівський, Хустський, Тячівський, Рахівський і два внутрішні – Іршавський та Міжгірський.

    За результатами діяльності, колектив успішно виконує доведені завдання. Лише декілька цифр. Станом на сьогодні піврічне планове завдання виконано на 103,8 відс., а до Державного бюджету за цей час перераховано понад 50,5 млн. грн. при завданні 48,7 млн. грн., що на 3,5 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. Про що це говорить? Про одне: на Виноградівській митниці панує високий професіоналізм, відданість справі, здатність миттєво реагувати на виклик часу тощо.

    – Ми виїжджаємо в райони, де на рівні райдержадміністрацій роз’яснюємо чинне митне законодавство, – розповідає Іван Іванович, і додає: – Та й особовий склад ставиться до своїх обов’язків ретельно, плюс посилений контроль з боку керівництва.

    За об’ємами Виноградівська митниця – найменша в області, а за кількістю відкритих кримінальних справ по контробанді – чи не найрезультативніша: тут відкрито 9 таких кримінальних справ.

    Та все ж, як зазначив Іван Палешник у вступному слові на урочистому зібранні, найбільша цінність митниці – її працівники, де поруч з молодими фахівцями, такими як Василь Кравчук, Сергій Пензов, Вікторія Устименко, Юлія Микуляк працюють досвідчені, які радо передають набутий ними досвід і навички роботи. Серед останніх – заступник начальника митниці Павло Іваніка, головний інспектор митного поста «Дяково» Людмила Кулікова, головний інспектор Василь Ковач, головний інспектор митного поста «Дяково» Павло Іваніка та ін.

    Саме на адресу колективу й звучали слова привітання голови облради Михайла Кічковського, який сказав:» Ваше професійне свято, яке нині співпадає з 16-ою річницею утворення Державної митної служби України, цілком заслужено так урочисто й широко відзначається в нашій країні.

    А для нашої прикордонної області – воно є особливо значимим і в неабиякій пошані у краян.

    Тож цілком природно, що професія митника на Закарпатті є однією з найпрестижніших, авторитетних і водночас є дуже відповідальною.

    Ваша праця є почесною, потрібною і суспільно значимою, оскільки саме ви, – шановні працівники митної служби, – в числі перших громадян України, з ким зустрічаються іноземці, ступивши на нашу землю. Саме ви формуєте ті перші враження, від яких часто залежить дуже і дуже багато. Адже їдуть до нас не лише туристи, але і ділові люди, які мають конкретні наміри і плани щодо піднесення економіки нашої Держави і, зокрема, нашого краю.

    Вам повсякденно доводиться утверджувати авторитет, позитивний імідж не тільки свого краю, але й країни в цілому, сприяти розвитку її міждержавних економічних відносин, але й водночас завжди бути на сторожі її економічних інтересів.

    В умовах розширеної Європейської спільноти перед працівниками митної служби постають нові, ще більш складі і відповідальні завдання.

    Враховуючи геополітичну специфіку Закарпаття, слід відмітити, що саме наша область відзначається значною кількістю суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, великим обсягом вантажів і товарів, які щодоби перетинають кордони.

    А тому сьогодення, в контексті оновленої Європи ставить перед вами серйозні завдання щодо подальшого підвищення рівня прикордонної митної інфраструктури, удосконалення технологічних схем пропуску через кордон осіб, транспортних засобів і забезпечення єдиного європейського підходу у вирішенні назрілих питань.

    Саме від вашої сумлінності, відповідальності, професіоналізму залежить, на якому рівні буде представлена Україна у міжнародному співтоваристві.

    Тож щиро зичу Вам витримки і мужності, безмежної енергії та наснаги у Вашій почесній і нелегкій службі, а також вагомих здобутків у вихованні молодої зміни. Нехай міцне здоров’я, родинне тепло, людська вдячність та пошана, злагода і благополуччя будуть вірними супутниками на довгій дорозі Вашого життя.

    А на завершення дозвольте вручити почесні відзнаки обласної ради, яких удостоєно ряд Ваших колег з нагоди професійного свята.»

    За сумлінну роботу, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу захисту економічних інтересів держави, сприяння зовнішньоекономічній діяльності та з нагоди 16 річниці Дня митної служби України Почесну грамоту облради та цінний подарунок Михайло Кічковський вручив начальнику Виноградівської митниці, депутату облради Івану Палешнику, начальнику відділу інформаційної роботи та митної статистики Віктору Омельченку – Почесну грамоту облради, водію автотранспортного господарства Іраклію Чубінідзе – Грамоту облради, головному інспектору відділу митного оформлення №2 митного поста «Вилок» Юрію Густію – Подяку облради.



    Анна РОМАНЕНЧУК i Владислав БИЛЬОВ, сайт Закарпатської обласної ради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору