ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: З початку листопаду працеохоронці виявили вже 48 порушень на будмайданчиках гірського краю

    27 мая 2024 понедельник
    50 переглядів

    В рамках особливого режиму державного нагляду на підприємствах будівельної галузі, Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області перевірило будмайданчики 55 суб’єктів господарської діяльності.

    Зокрема, в листопаді проведено чотири перевірки дотримання нормативно-правових актів з охорони праці в містах Ужгород та Мукачево та в однойменних районах.

    — Перевірки будмайданчиків ТОВ “ВІК”, ТОВ “Єврорембуд” та двох об’єктів житлового будівництва Мукачівського району виявили цілу низку порушень, — прокоментував результати роботи працеохоронців в.о. начальника Державної інспекції об’єктів підвищеної небезпеки, гірничого нагляду та охорони надр Анатолій Шітт. — Серед найсерйозніших: підрядні організації не розробляють планів виконання робіт та не складають відповідних про це актів; не огороджують місця, де проводяться роботи; експлуатують обладнання без захисного заземлення; не забезпечують працівників засобами індивідуального захисту, зокрема, шоломами.

    Як повідомив Анатолій Шітт, цього разу інспектори нагляду, виявивши 48 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, призупинили роботу 5 одиниць обладнання та притягнули до адміністративної відповідальності 2 посадових осіб.

    ***

    Особливий режим державного нагляду на підприємствах будівельної галузі регіону введений з 8 серпня в зв’язку з і збільшенням випадків травматизму на будмайданчиках. З початку року наразі зареєстровано 8 випадків травматизму будівельників на робочих місцях, 4 з них – зі смертельними наслідками, тоді як за увесь 2006 рік на будмайданчиках Закарпаття сталося 9 нещасних випадків, 3 з яких призвели до летальності. Цьогоріч загинули працівники на ЗАТ “Завод будівельної індустрії” в Мукачеві, ТОВ “Закарпатбудкомплект” в Ужгороді, на Ужгородському ВРБК “Райагробуд” та у приватного підприємця Ш.Ш. Баб’яка з Берегівського району. На двох із зазначених підприємств – ЗАТ “Завод будівельної індустрії” та Ужгородському ВРБК “Райагробуд” – випадки виробничого травматизму реєструвалися і в минулому році.

    Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області
    Майстер Ужгородського профліцею вибив око через власну недбалість
    На Закарпатті зупинено роботу 2-х газорозподільних пунктів
    Закарпаття: Смерть водія в лісопильному цеху ВАТ "Факторімпекс"
    Закарпаття: Працівника ЗАТ "Берегівський кар’єр" убило струмом

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору