ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські Рекіти: Всі "За", один — "Проти", або Чи буде покладено край бюрократичним лабіринтам?

    03 мая 2024 пятница
    41 переглядів

    Три роки тому Міжгірська районна рада на ХІ сесії ІV скликання прийняла рішення (№153 від 22 квітня 2004 року) щодо передачі дитячій громадській творчій організації Малій академії літератури і журналістики (МАЛіЖ) в довгострокове користування колишньої початкової школи у селі Рекіти. Але з’ясувалося, що скоро тільки слово мовиться, бо рішення сесії райради й досі не виконано. Передати приміщення школи, яке пустує, категорично відмовився керівник відділу освіти Міжгірської райдержадміністрації Михайло Касинець, мотивуючи тим, що має намір відкрити для рекітських школярів два класи. Але коли це буде? Напевно освітянський посадовець очікує аби впала стеля, зігнила підлога і розрушився фундамент. Подібне сталося у Рекітах з сільським клубом.

    Наша громадська організація за невеликі кошти утримує приміщення, повідомили “UA-reporter.com” у прес-службі МАЛіЖ: “Час від часу опалюємо кімнати, аби стін не “вчепився” грибок, скидаємо сніг з даху, прибираємо прилеглу територію.

    Будівля сільської Рекітської школи споруджена перед другою світовою війною. Тут є один великий, просторий клас, коридор і невеликий методичний кабінет, кімната сільського вчителя і кухня. Приміщення потребує реконструкції та ремонту. Великий клас планується використовувати, як прес-зал. У другому класі думаємо створити бібліотечку авторської книги. Добудувати ще три кімнати для розташування теле-радіостудії, методичного кабінету громадських вчителів та журналістів. Вкрай необхідна і господарська кімната, невелике приміщення для складу. Є велика проблема з опаленням та водопостачанням. Для чого слід обладнати бойлерну, а також парове опалення, перекрити дах, провести капітальний ремонт у всіх приміщеннях офісу з заміною вікон, дверей та підлоги.

    Потребують оздоблення і зовнішні стіни будівлі. Маємо намір замостити плиткою подвір’я.

    Наразі у одному з класів відкрили Музей літератури і журналістики, який налічує понад 150 рідкісних експонатів, чимало авторських книг з автографами письменників та поетів.

    Є у нас намір відновити напівзруйноване приміщення за рахунок наших спонсорів, але вкладати кошти у будову, яке не передана нашій громадській організації вони не мають жодних намірів. З цього приводу ми звернулися до керівництва Закарпатської обласної ради Миколи Андруся. Залишається надіятися, що бюрократичній тяганині, яка триває упродовж трьох років буде покладено край”.
    Юні журналісти мріють про свою телерадіостудію "Червона калина"
    Закарпатська Мала Академія літератури й журналістики звернулася по допомогу до уряду
    Музей літератури і журналістики відкрито в закарпатському селі
    Переможців "Рекітського сузір’я" почують у новій програмі національного радіо України "Кольоровий світ"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору