ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

МаЛіЖ: Книга "Рекітське сузір’я" окрилює юні таланти

    19 мая 2024 воскресенье
    51 переглядів

    Нещодавно у Львові вийшла у світ колективна збірка вибраних творів юних поетів і прозаїків, слухачів Малої академії літератури і журналістики ”РЕКІТСЬКЕ СУЗІР’Я” У ній – прозові, публіцистичні, поетичні твори 130 авторів. Це найбільша дитяча книга юних обдарувань України, і не тільки. У цьому літературно-енциклопедичному виданні надруковані поетичні твори юних маліжан із Польщі.

    Символічно, що презентація книги відбулася на ІІІ Міжнародному фестивалі юних поетів та прозаїків “Рекітське сузір’я” , де зібралося тисячі гостей та учасників цього величного дійства. Варто зазначити, що книга викликала не аби який інтерес у всіх хто не байдужий до художнього слова. Важливе і те, що автори книги та лауреати фестивалю отримали цей неоціненний скарб із рук автора проекту та упорядника книги – ректора МАЛіЖ Василя Тарчинця, який у передмові до цього видання пише що він: “ Радіє з того, що літературна скарбниця України поповнюється новою книгою “РЕКІТСЬКЕ СУЗІР’Я”. Її неперевершена цінність і унікальність у тому, що вона написана різними жанрами і багатьма авторами, є доступною і цікавою.

    Слід зазначити, що цей твір на громадських засадах разом з ректором МАЛіЖ готували редактори – Ірина Ковальчук, Наталія Луців, Олександра Пристанська, Лідія Слотюк.

    Та все ж , як відзначив на презентації книги її упорядник – Василь Тарчинець: “ Найскладніше було віднайти кошти для її видання. Але , як кажуть, світ не без добрих людей. Зацікавленість до проекту знайшла підтримку у представництва Карпатського Фонду в Ужгороді, Між гірській райдержадміністрації, почесного професора МАЛіЖ, депутата Львівської облради Богдана Турчина.

    Сподіваємося, що наших прихильників та меценатів побільшає, і ми зможемо радувати читачів новими дитячими творами.

    Федір Гулаткан, керівник прес-служби МАЛіЖ.
    Відділення МаЛіЖ із закарпатських Рекіт відкрилося в Криму
    Слава із закарпатських Рекіт лине на всю Україну...
    На Закарпатті відфестивалило "Рекітське сузір’я"...
    Закарпатські Рекіти: Всі "За", один — "Проти", або Чи буде покладено край бюрократичним лабіринтам?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору