ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачево: В обласній дитячій лікарні відкрилося відділення по виходжуванню недоношених немовлят

    02 июня 2024 воскресенье
    46 переглядів

    У четвер у закарпатському м.Мукачево на базі обласної дитячої лікарні відкрилося відділення по виходжуванню недоношених немовлят. За підсумками минулого року Закарпатська область — в лідерах сумнівного рейтингу: з тисячі новонароджених не виживали 13.

    Недоношеними вважаються діти, які народилися між 27 і 36 тижнями вагітності і важать до двох з половиною кілограмів. Іноді кілограмове немовля поміщається на долоньці. Ось таких малюків і виходжуватимуть у відділенні інтенсивної терапії для новонароджених.

    Оксана Ольчедаєвськая, завідуюча відділенням по виходжуванню недоношених новонароджених:" Зазвічай здорова матiр народжує здорову дитину. Це все залежить вiд матерi. Якщо дитина внутрiутробно хвора чимось, вона

    також народжується скорiше, але, як правило, це лиш хвора матiр, в першу чергу, ну i психологiчний чинник також. Це стрес."

    Гроші на ремонт будівлі і зміст відділення, розрахованого на 30 місць, виділили з обласного бюджету. Допомогли і спонсори.

    Михайло Турянчик, начальник управління охорони здоров'я закарпатської облдержадміністрації: "Загальнi видатки на утримання вiддiлення недоношених обласної дитячої лiкарнi складатимуть на рiк близько мiльйона 500 тисяч гривень. Це з розрахунку на одну дитинку, мається на увазi, безпосередньо витрати на дитинку, близько 80 гривень, чисто витрати на пацiєнта."

    Персонал лікарні сподівається, що держава не забуде про клініку, і всі необхідні кошти виділятиметься вчасно, інформують "Подробности TV". На Закарпатті щорічно в середньому народжується 15 тисяч малюків, з яких близько тисячі - недоношені. За життя таких дитинок лікарі боротимуться в цьому відділенні. Щоб кожна породілля змогла повною мірою відчути радість материнства.
    Ужгород: Щоб убезпечити майбутню дитину від вродженої венеричної хвороби майбутнім батькам самим потрібно бути здоровими
    На ужгородському смітнику знайшли мертве немовля!
    У 2006-2008 роках на Закарпатті на здоров’я матері й дитини збираються витратити трохи більше 5 мільйонів гривень
    В Ужгороді через стафілокок закрито пологовий будинок

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору