ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: У підприємця "Зеленого ринку", який на знак протесту прикував себе ланцюгами, стався інсульт

    04 мая 2024 суббота
    53 переглядів

    Учора, 21 лютого, ввечері «швидка» доставила в шпиталь підприємця «зеленого« ринку Ужгорода Олександра Сорокалєтова, який напередодні прикував себе ланцюгами до торгового павільйону на знак протесту проти закриття ринку. Як повідомив сьогодні його син Олег, в Олександра стався інсульт.

    Конфлікт Ужгородської мерії на чолі з мером Сергієм Ратушняком і підприємців ринку триває ще з літа минулого року. Черговим рішенням виконком Ужгородської міськради постановив звільнити територію ринку від торгових павільйонів та яток до 19 лютого включно. Підприємці підкорятись рішенню не збираються.

    Уже третій день в Ужгороді міліція блокує під’їзди до ринку, пускаючи лише через центральний вхід, повідомляє ЗІК. Однак торгові павільйони їх власники не демонтовують. На них вивішено таблички «Ревізія». З їх слів, позакривались тільки близько 10% яток. Решта підприємців планують стояти до кінця. «Нам нема куди йти. За кожним з нас — сім’я. Якби нам дали хоча б два роки допрацювати, ми б встигли виплатити свої кредити, а так — хто нам поверне гроші?», — поскаржилася Марія П., власниця одного з павільйонів.

    Як стверджують підприємці, влада запропонувала місця на інших ринках тільки 30-м з них, тоді як їх близько 300.

    ДОВІДКА: Виконком Ужгородської міськради ухвалив рішення про закриття ринку на виконання рішення Господарського суду Закарпатської області від 26 грудня 2006 року, у відповідності до ЗУ Про місцеве самоврядування та постанови Кабміну, рішення Ужгородської міської ради від 12.09.06, а також рішення міськради про генплан міста. «Сьогодні ця вулиця фактично незаконно зайнята базаром. Однак закон для всіх один. Вулиця має бути проїжджою для всіх ужгородців. Таким чином вирішаться проблеми із заторами в центрі міста, а також із паркуванням. Сподіваємося, що підприємці з розумінням поставляться до ситуації», — зазначив Подебрій. Він додав, що влада натомість пропонує підприємцям місця на ринку по вулиці Минайській та на ринку в мікрорайоні Шахта.
    В Ужгороді триває конфлікт щодо ліквідації "Зеленого ринку" в центрі столиці Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору