ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Велика кишеня" ужгородського мера

    30 апреля 2024 вторник
    77 переглядів

    Світ не без добрих людей. Один із таких нині очолює Ужгород. В ужгородського мера Ратушняка – що не слово, то суцільна благодать для Ужгорода і ужгородців. То центр міста хоче розчистити від базарної антисанітарії задля великої і благородної мети – красивих ліхтарів і лавиць по вулиці Фединця з одностороннім рухом. То землі роздати всім, хто хоче, під будівництво житла і супермаркетів. То в нехорошої обласної влади будівлі забрати – обласну адміністрацію, Ратушу (колишній жупанат), будинок облпрофспілки, обласну філармонію. І все – виключно в інтересах милого серцю Ужгорода і любих ужгородців.

    Останню копійку з власної кишені готовий вийняти, останньою "Рата-колою" спраглого напоїти, останню сорочку зняти і нужденному віддати, після чого - голим і босим, зате з радісним серцем від зробленого, - пройтися пішки, без джипів і мерседесів, отак просто, як колись ходив Ґєна Москаль, древніми вуличками і спальними кварталами, приймаючи слова вдячності від простих перехожих…

    Благодать…

    От тільки недоброзичливців довкола так багато! Плещуть язиками, викривляючи світлу перспективу, спотворюючи світлий образ мера-благодійника.

    Саме з їх вини красиві слова про майбутню красиву вулицю Фединця трансформується у нехороші чутки про те, що все це мер затіяв в інтересах своїх власних та ще двох осіб – нардепа-"регіонала" Едуарда Матвійчука та Януковичевого міністра-надзвиЧайника Нестора Шуфрича. Мовляв, дружина Ратушняка Марина швидко, цілеспрямовано, а часом і відверто нахабно скуповує всі землі і приміщення на прилеглій до ринку території, Матвійчик, через котрого ужгородський мер вирішив топтати доріжку до Януковича, будує торговий центр на місці колишньої стоянки таксі, який не зможе повноцінно працювати без паркінгу, котрий, в свою чергу, не можна спорудити, не знісши базарні будки, а Шуфрич з вини все того ж базару і людей, що на ньому працюють і з нього годуються, ніяк не може забудувати свою велику "вареничну" ділянку одразу ж поблизу колишнього ресторану "Червена Ружа".

    Ті ж чутки настирливо твердять, що з примхи тієї ж Марини Ратушняк орендарі за два дні мусили звільнити приміщення магазину "Абетка" в самісінькому центрі міста, а велику споруду розташованого поруч кінотеатру "Ужгород", один квадратний метр площі якого теж коштує близько 3 000 доларів, очікує та сама доля.

    Хтось бачив мера у супроводі головного "майновика" міста Віктора Мартина, які прицінювалися до приміщення обласного центру "Здоров’я", що на самісінькій площі Театральній. І твердять, що не менш добрі за "доброго" мера дядьки пообіцяли "подарувати" за нього мерові 700 тисяч "зелених"…

    Інші кажуть, що під мерські апетити попало приміщення міської санепідстанції на престижній набережній Ужа, реальна вартість якого - не менше 1 500 000 доларів, а тому міські чиновники пришвидшено ремонтують для цієї структури інше приміщення, на околиці міста.

    Дехто стверджує, що Ратушнякові впало в око приміщення бібліотеки поблизу Цегольнянської церкви, стартова вартість якої у разі продажу коштує не менше 750 доларів за квадрат плюс прилегла земля.

    Доводиться вже навіть чути, що велетенську трубу на місці майбутнього монументу Соборності швиденько зрізали тому, що це місце ( 0,9 га) Ратушняк віддав під спорудження торгового центру, за що отримав 750 000 "умовних одиниць".

    І, нарешті, верх цинізму: кажуть, що смішну, на перший погляд, колотнечу довкола "повернення" Ужгороду споруд обласного підпорядкування ужгородський мер затіяв виключно заради двох з них – РАТУШі (колишнього жупанату), яку він просто не в силі відділити від власного прізвища, та обласної філармонії (колишньої синагоги), за повернення якої у власність іудейської громади певні люди готові зробити мерові невеличкий "презент" у вигляді всього 1 мільйона американських грошей.

    Але ви в це не вірте. Вам просто не треба в це вірити. А тим більше – це знати.

    Так само, як і всім "вкладникам" у мерську кишеню зовсім не обов’язково знати про те, що вони дуже ризикують своїми грошима. Адже 90 відсотків рішень підстеленої під Ратушняка Ужгородської міськради є, м’яко кажучи, незаконними: сесія, розпочата ще восени минулого року, досі не закрита, засідання скликаються майже виключно по мерській потребі, "цікаві" проекти рішень здебільшого не проходять обговорення в комісіях і депутати отримують їх буквально перед сесійним засіданням, або й під час нього. А тому будь-яке з цих рішень легко може бути оскаржене у суді.

    Зрештою, мали б бути давно оскарженими, якби тільки міський прокурор Тацюн, замість виконувати свою роботу, не "підтанцьовував" меру Ратушняку. До пори, до часу, звичайно…

    Але про це ужгородцям теж не обов’язково знати: менше знаєш – краще спиш.

    А коли добре спиш – сняться добрі люди в доброму місті. Яким керує добрий мер.

    Шкода, що це лише сон…

    Микола Орос, Глас народа-1, Глас народа-2
    Ужгородські підприємці вимагають відставки мера міста Сергія Ратушняка через референдум
    Мер Ужгорода Ратушняк "назло" Балозі і компанії "перепідпорядкував" місту будівлю Закарпатської обласної ради
    Інтелігенція Закарпаття, захищаючи пам’ятник Тараса Шевченка від мера Ужгорода Ратушняка, звернулася за підтримкою до Віктора Ющенка та Олександра Мороза
    Ужгород: Підприємці, яких мер Ратушняк виганяє із "Зеленого ринку", попросили допомоги у віце-губернатора Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Звиз.ець!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Как минимум две третих в этой публикации - правда. Об этом говорит весь Ужгород. Если и остальное - тоже, то становятся абсолютно понятными нынешние реляции Ратушняка к Януковичу, Морозу и Цушко: громче всех "Держи вора!" кричит сам вор.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноним
    19.03.07 (13:08)
    ВНИМАНИЮ МИНИСТРА МВД ВАСИЛИЯ ЦУШКО: Вряд ли Ратушняк стоит в стороне от этой контрабанды. Один из его ближайших друзей -Костич Йосип Иванович - также занимается контрабандой, вероятнее всего при поддержке самого Ратушняка, и им "крышует" ужгородская прокуратура (во главе с главным прокурором города Тацюном) и милиция. Ведь в прошлом они вместе создали завод на территории Восточной Словакии где выпускали дешевую водку, которую потом нелегально переправляли в Украину. На какое-то время Костич Йосип даже переехал жить в Словакию, разведясь со своей женой Ганич Марией Миклошевной (в прошлом тоже носящей фамилию Костич). Он фиктивно женился в Словакии, чтобы получить вид на жительство. Вот его 2 адреса в Словакии: 1) Кошицкий район, Велка Ида 578 2). Кошицкий район, Собранце, улица Слоним 5. А сейчас Костич Йосип опять живет в Ужгороде, со своей бывшей женой Ганич по улице Плеханова 16. Он практически не выходит из дома и заправляет своим "бизнесом" по мобильному телефону. А вот адрес его "транспортного бизнеса": г. Ужгород ул. Радищева 2а (на набережной за гостиницей Ужгород). Там стоят его грузовые машины с закрашенными номерами, охраняемые такими же отморозками, как и сам Костич.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кстати, землю на Радищева 2а в городе Ужгороде, где сейчас находится “транспортный бизнес” Костича Йосипа - 35 соток (= 3500 квадратных метров) Костичу выделил бесплатно в приватизацию друг - мэр Ратушняк, во время своего предыдущего мандата, когда был мэром с 1994 по 1998 год. Вероятнее всего, приватизация была нелегальна, так как в черте города, на человека, по закону можно было приватизировать намного меньший участок. Всего 12 соток = 1200 квадратных метров /на человека. Поэтому, даже если учесть, что Костич получил участок на двоих, вместе со своей, на то время, женой Ганич Марией - то все равно получается, что было выделено больше, чем разрешал закон. На двоих они должны были получить 24 сотки = 2400 квадратных метраб а не 35 соток = 3500 квадратных метров. КАК ВЫ ДУМАЕТЕ, БЕЗЗЕМЕЛЬНЫЕ УЖГОРОДЦЫ, МОЖНО ЛИ ВЕРНУТЬ ЭТОТ ЛАКОМЫЙ КУСОЧЕК НА НАБЕРЕЖНОЙ - НАЗАД ГОРОДУ?? ПРОВЕРЬТЕ, как была проведена приватизация этой земли и сделайте юридические шаги, по репатриации незаконной приватизации.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Снимаю шляпу перед автором!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    За що? Пробігся містом. зібрав чутки і балдіє?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    За то, что пробежался городом и написал о том, о чём все знают, но молчат

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Невже самі не відчуваєте ,,доброту,, Рати? Сліпим і глухим треба бути ,щоб не вірити написанним словам(або при його кориті тусоватися).

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ужгородка. Ти особисто бачила (не сліпа), як передають гроші чи чула (не глуха) як домовляються про оборудки? Це я до того, що є серйозні ЗМІ, а є бульварні листки. І між ними потрібно робити різницю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гнати треба Ратушняка із Закарпаття.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніму(08:01)А якщо вже незабаром почнеться будівництво на площі Хмельницького, перенесуть СЕС, Рата візьметься за жупанат і філармонію - ти повіриш? Не надто пізно буде? Це лише для тебе чутки, що ратушнячка скуповує весь центр Ужгорода. Бо для інших це доконаний факт.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рата - вор!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На злодію і не лише шапка горить!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так від того що я це "знаю" мені легше? Можеш мітинг протесту тисяч на 5-10 зібрати? "Імпічмент" меру оголосити через міську раду? Взагалі щось робити? Це ЗНАЧНО західніше Ужгорода поява в СЕРЙОЗНІЙ газеті АНАЛІТИЧНОЇ статті про корупцію мера ставить на ньому політичний хрест. Ще тобі скажу, що багато "сірих" людей, яких ти можеш зарахувати в "бомжі" насправді приймають участь у мільонних схемах. Просто про це нікому не говорять, ніде не світяться, НЕ ПРИЙНЯТО в їхньому середовищі таке робити. Вони не "треплються", а крадуть.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім(10:45)А ти хочеш, щоб тобі було зовсім легко? Тоді ввиколи очі. щоб не бачити, відріж вуха, щоб не чути,видали мозок. щоб не думати. тобі стане легще, і такі як рата зрадіють. Подвійне задоволення...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А це зупинить Рату? То, що ти пижишся з своїми ухами, очима, мало не написав ще і мозком, йому у чомусь заважає?
    Трепатися може кожен. 10 тисячний мітиг де? Бодай 1 000 де?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А ти чого мітинги на інших вішаєш? Чоловік хоч статтю написав, якою привернув увагу до того, що твориться в Ужгороді. Без такої інформації ніяких мітингів ніколи не буде: чого мітингувати, якщо "в Багдаді все спокійно"? А от що зробив ти, окрім вилизування Рати? Ти і є трепло. Бо треплешся, коли язик не зайнятий іншим

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    (Відповідь аноніму)Розумію,що є різні інформаціЇ.Но невже ви стали краще жити з приходом Рати?Але по мені і моЇх знайомих стало гірше і бардаку більше(це вже не на слуху).А відносно господарювання мера-тут він розширює дороги і тут же віддає стоянку,такий необхідний клаптик землі.Чому?Не ради своЇх інтересів?І таких прикладів можна привести багато.Не згодні?..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мені начхати на Рату. Я хоч і українець, однак від ідеї "хтось за мене щось зробить, я можу байдики бити" давно відмовився і вам раджу. Деякі шизофреніки думають, що я йому вилизую. Це їх рівень. В одного загостренння щодо писання листів Президенту України, у іншого манія змови та параноя.
    Мітинги протесту (від пікету до маніфестацій) - ОДИН із показників незадоволення станом речей. Наступних виборів чекати довго. Іншого виходу немає. Коли закривали базар на Фединця, захисникам потрібно було виставити мітинг на 2-3 тисячі чоловік. І Рата б відступив. А він бачить, що захисників 20-30 чоловік, більше не має, то чого боятися? Інформацію слід подавати коректно. Тільки для того, щоб їй вірили. А заявити, що Рата продав за 145 469 027,51 гривень транспортний міст і я можу. Не забувайте, хто контролює найбільший медіаресурс Ужгорода.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Скільки рата наобіцяв,але минув рік і що ми маємо-тільки деструкцію в усіх напрямках.Він людина яка вміє розвалювати,а не створювати.Зібрав навколо себе злодіів таких як Мартин та Цірик і дерибанять.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Автор прав

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не думаю, шо тут щось придумано. Більшість з написаного я вже чув. Ужгороду пора мінятися. І починати треба з голови. Міського. Ратушняк обнаглів у корінь. Я голосував за нього, бо памятаю, яким він був раніше. Тепер - зовсім інша людина. Жадний до неймовірного, і так само безмежно злий на всіх. Таких помиїв, як тепер ллються зі сторінок РІО, вже давно не було. Пора припиняти...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Фома. Не треба лукавити. Коли це РІО не обливало брудом опонентів Ратушняка?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ужгород спасёт деРАТизация всего города (для тех, кто не понимает - дератизация - уничтожение вредных грызунов, от "рат" - крыса):-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А еще можно так: деРАТизация = РепАТриация незаконно приватизированной недвижимости кланом Ратушняка, включая его жену и самых близких родственников. Для тех кто не понимает слово "репатриация" объясняю: это возвращение ценностей или недвижимости городу Ужгороду, которые были незаконно захвачены мэром Ратушняком и его кланом.
    МАРИЯ ВЕЛИКАЯ - ДОКТОР ДЕМОКРАТИИ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Інформація, яка пройшля всіма закарпатськими сайтами: В Ужгороді вже прибирають до рук аптеку № 130, яка торгувала ліками за найнижчими в місті цінами (заступник Ратушняка Бобков є власником мережі ужгородських аптек). А "дехто" наклав око на земельну ділянку під комунальним підприємством "Міськсвітло" по вул.Руській. А скільки ми ще не знаємо?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сообщение Фомы: "заступник Ратушняка Бобков є власником мережі ужгородських аптек". РЕАКЦИЯ: "Ну что, правая рука мэра Бобков, заработали себе на лекарства?" МАРИЯ ВЕЛИКАЯ - ДОКТОР ДЕМОКРАТИИ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Фома! А ты залезь в чужой карман и посчитай - полегчает. А насчёт аптек - в прошлом году ужгородские аптеки фармации скупили мукачевцы. Они масово уволняли работников. А ты соси им член

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Фу-у-у, як не гарно! І до чого тут "чужий карман", якщо йдеться про крадіжку комунального, а значить і мого з вами майна? Я не бачу проблеми в скуповуванні майна, я бачу проблему в крадіжці. А саме цим і займається Рата і Ко. До того ж, думаю, що ти просто брешеш з метою перевести стрілки, бо ніякого розпродажу міських аптек минулого року не було. Так що, як що вже для тебе зрозуміла лиш така мова, - соси сам...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не можна так вульгарно!Тебе посадять на кулю та відправлять на Місяць а там роби то що ти написав раті.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Справа в тому , що Рата не дає дозвіл колективу аптеки на дальнійшу аренду-хоче прибрати до своїх рук.Мало з них хосна!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аффтор написал по принцыпу:
    Иду - темно, смотрю - пятно, мац/мац - тепло, нюх/нюх - говно.
    Одним словом - ХАЛТУРА!!! Но тут вот всякие "Фомы-верующие" это обсасывают. Во дебилы!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Такое мог написать тока дебил которого давит большая ЖАБА!!!