ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На Свалявщині ліквідували підпільний цех із розливу мінводи "Поляна Квасова"

    04 мая 2024 суббота
    59 переглядів

    ...Оперативна інформація про одну з приватних фірм Свалявського району Закарпаття, котра щось "мутить" з мінеральною водою, надійшла у відділення державної служби боротьби з економічною злочинністю райвідділу УМВС. Поінформувавши про цей факт обласних колег, місцеві правоохоронці непомітно від людського ока стали перевіряти отримане повідомлення.

    Товариство з обмеженою відповідальністю й справді було зареєстроване, однак займалося виготовленням зовсім іншої продукції і до води не мало жодного відношення. Коли інформація про незаконні оборудки підтвердилася, "вбезівці" вирішили провести раптову перевірку.

    Поява оперативників стала для “фірмачів” громом серед ясного неба. У приміщенні складу красувалися численні блоки з “мінералкою”. Під час огляду стражі порядку нарахували двадцять тисяч півторалітрових пляшок "Поляни квасової" з фірмовими знаками іншого товариства.

    На вимогу оперативників показати документи ділки стали запевняти, що у них все гаразд, вони, мовляв, працюють у межах закону. Та згодом з’ясувалося, що жодних документів на воду в товаристві немає.

    Подальша перевірка показала, що приватники, не маючи ні ліцензії, ні відповідних дозволів, самовільно качали воду зі свердловини й розливали у пляшки. Щоб у покупців не виникало зайвих запитань, спритні “фірмачі” стали використовувати етикетки іншої фірми. Заготовили вже 30 тисяч літрів для подальшої реалізації, а тут така несподіванка...

    За незаконні видобуток води та використання товарного знаку іншої фірми порушено кримінальну справу. На майно ТОВ накладено арешт для подальшої конфіскації.

    До слова, свої претенції до горе-ділків висловили й фірми, торгові знаки яких незаконно використовувалися у згаданому ТОВ, і, як стало відомо, готують позов у суд. Як повідомили працівники служби ВДСБЕЗ, за ці діяння керівникам ТОВ "світить" до 5 років позбавлення волі.

    Втім, фальшують і більш міцні напої. Нещодавно на спецпосту “Нижні Ворота” у Воловецькому районі був затриманий каміон, котрий намагався провезти 20 тисяч пляшок горілки "Пшенична". За безперешкодний проїзд ділки запропонували хабар у сумі 10 тисяч гривень, та правоохоронці не спокусилися на нього.

    Як показали результати експертизи, горілка виявилася підробленою, акцизні марки - також. І в цьому випадку прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу. Проводиться слідство.

    Іван ЛАДЖУН, "Відомості міліції"
    Ужгородські податківці прикрили мінеральний "фонтан"
    В обласному центрі Закарпаття нелегально розливали "Поляну Квасову"
    "Пшеничне" озеро знайшли у закарпатському Берегові
    На Закарпатті відкрилось представництво Українського національного комітету Міжнародної торгової палати

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору