ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На "таємній вечері" ужгородські БЮТ, "Пора" і "Регіони" роздерибанили близько 20 га землі обласного центру Закарпаття загальною ринковою вартістю понад 100 млн.грн.!

    05 мая 2024 воскресенье
    63 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", вчора, 6 квітня, у Страсну п’ятницю, помаранчеві, БЮТ, "Пора" разом із біло-блакитними "Регіонами" і невизначеними "народниками" у режимі "таємної вечері" тихенько (але потужно!) дерибанили землицю обласного центру Закарпаття. Називалося це дійство черговим пленарним засіданням IV-ї Ужгородської міської ради під головуванням всекольорового Сергія Ратушняка.

    Цікаво відзначити, що пленарне засідання розпочалося з розгляду 3-х заяв мера Ратушняка. У першій із них — Зверненні до Президента України Віктора Ющенка — пан «Рата» в черговий раз облив брудом братів Балог. Друга Заява — від «регіоналів»-«народників» — була на підтримку уряду Януковича. Третя Заява — від «нашоукраїнців» — стосувалася підтримки Указу Президента про розпуск Верховної Ради і призначення дострокових парламентських виборів.

    Після 20-хвилинних «викрутасів» головуючого, завдяки яким Ратушняк намагався уникнути голосування по кожній Заяві окремо, міський голова змушений був запропонувати депутатам визначитись шляхом окремого голосування по кожній із них. Після цього в залі Ужгородської міської ради були прийняті рішення, які не пояснив би, мабуть, навіть всесвітньо відомий Зігмунд Фрейд!..

    Звернення Ратушняка до Президента отримало підтримку 33-х депутатів при необхідних 26-ти. За даний епістолярний документ проголосували фракції «Народна», «Регіони», соціалісти і БЮТ.

    Заява на підтримку Кабінету Міністрів була з успіхом провалена — за неї віддали свої голоси лише 19 депутатів, а ось Заява фракції «Наша Україна» на підтримку Указу Президента отримала 29 голосів — за рахунок депутатів «НУ», «Пори» і частково — БЮТ.

    Незрозуміла поведінка обранців із помаранчевого табору викликала неабияке здивування не тільки серед депутатського корпусу, але й серед спецзапрошених і представників мас-медіа. Адже ці дії дуже вже змахували на політичну проституцію.

    Пояснення цьому стало зрозумілим трохи згодом. А саме: після того, як фракція «Наша Україна» звернулася з вимогою про закриття IV-ї сесії Ужгородської міської ради, яка триває вже півроку і на якій вже розглянуто понад 190 питань, а головуючий мер Ратушняк цю вимогу демонстративно проігнорував. На знак протесту депутати-«нашоукраїнці» покинули сесійну залу, попередньо дійшовши згоди із колегами з БЮТу і «Пори» у тому, що в черговий раз поспіхом підготовлені земельні питання радою розглядатися не будуть. Подальший перебіг сесії дійсно показав, що земельні питання набирають не більше 19-ти голосів при необхідних, як уже зазначалося вище, 26-ти.

    Звісно ж, що пана Ратушняка така ситуація не влаштовувала і він оголосив перерву, після якої в сесійній залі ніяк не могла зібратися необхідна для кворуму кількість депутатів. Головуючий оголосив про закриття сесії і привітав усіх із наступаючими святами.

    Депутати, запрошені та журналісти порозходилися. Деякі з депутатів навіть встигли активно поспілкуватися з пресою. Так, наприклад, бютівець, голова земельної комісії П.Харевич, завзято пояснював мас-медійникам, що земельні питання були відхилені, оскільки більшість проектів рішень по ним з’явилися вранці, у день проведення пленарного засідання сесії, а тому не пройшли, як це вимагається, обов’язкового обговорення в депутатських комісіях.

    Але, як з’ясувалося згодом, «принциповою» позиція БЮТу і «Пори» щодо земельних питання була тільки для преси і виявилася звичайнісінькою піар-акцією. Вадже всі ми знаємо про задекларовану позицію лідера БЮТ Юлії Тимошенко про неприпустимість земельних дерибанів у місцевих радах. Ужгородські бютівці гарно зіграли перед журналістами відповідну роль...

    Але... Найцікавіше сталося вже після того, як частина депутатів та журналісти покинули приміщення ужгородської міської ради. За чіткого координування Ратушняка, керівників фракцій регіоналів і БЮТ Віктора Феєра і Василя Цірика в тій же міській раді тихесенько було організовано незрозуміле зібрання депутатів від БЮТ, Регіонів, «Пори», Народної партії Литвина. На цій «таємній вечері» депутати від уже згаданих фракцій тихесенько, без сторонніх очей, роздерибанили близько 20 га ужгородської землі загальною риновою вартістю понад 100 млн.грн.!

    Особливістю поведінки «принципової» фракції Ю.Тимошенко в Ужгородській міській раді стало те, що цього разу нею керував особисто голова партії «Батьківщина» на Закарпатті Андрій Сербайло.

    ...Позиція Ратушняка, народників і регіоналів ужгородців уже давно не дивує. А ось псевдопомаранчеві ужгородські БЮТ і «Пора» цього разу явили нам верх цинізму, політичної проституції і продажності ...за 30 «серебряників»! У день Страсної п’ятниці напередодні Великодніх свят...

    Михайло СТОГНІЙ, ГЛАС НАРОДА, ГЛАС НАРОДА-1
    Ужгород: Мер Ратушняк таки влаштував грандіозний земельний дерибан. Головний бютівець-дружбан отримав землі на 1,5 млн доларів!
    Андрію Сербайлу "невідомі і незрозумілі аргументи", які спонукали бютівців обласного центру Закарпаття взяти участь у таємному дерибані землі громади м.Ужгород
    Розподіл землі в Ужгороді — таємниця за двома печатями...
    "Велика кишеня" ужгородського мера

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Йде змагання між київською, обласною та міською владою,хто більше у нас вкраде.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Йосипу-Ивану. Ти точно з тих, хто лишився...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А до чого тут київська і обласна влади? Дерибанили свої, рідні ужгородські -БЮТ, народники Рати, регіонали і Пора. Не брала участі в цьому "позорняку" лише ужгородська "Наша Україна". Встали і вийшли. Всі до одного. Оце позиція

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Но и не помешали.Они же партия "Наша Украина".Типа наша хата с краю...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    т.е...не будем вам мешать...встали и вышли.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Каменяш при бажанні вже давно би зупинив цей дерибан,але Сергій - друг та й гроші не пахнуть.А партія БЮТ,це так.. сьогодні влаштовує,а завтра буде видно.Каменяш,Сербайло -тимчасові пасажири,які прилаштувались в човні цієї політичної сили,із-за слабкості Мартина і компанії.Знаючи,що Юля дізнється про Каменяшеве "підприємництво" з Ратушняком останній вміло підставив дурачка Сербайло,доручивши йому контроль над міським БЮТ.Результат відомий-депутати проголосувавши продались за копійки, хтось отримав мільйони,а виборці скажуть своє слово на виборах.Каменяш вийде чистеньким і пухнастим нардепом який в черговий раз програє вибори в області по "обєктивним " причинам, ще й медальку отримає.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Камиш з Сербайлом чудово про все знали.Камиш був на телефоні, а Сербайло - в залі. І вийшов тільки в момент голосування, щоб потім повернутися для отримання дольки

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Haj zyvut bjutivci - virni syny svojeji hazdyni! Hanba tym, hto hovoryv "vorovka Julka"!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Фракція "Нашоі Украіни" почала збір підписів про неправомочність рішеень про розподіл землі та підписи міських депутатів про відзив іх підписив при голосуванні(вже зібрано 26 підписів) та звернення до ген,прокурора Украіни про узурпацію влади мером міста Ужгорода.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Якщо Наша Україна опротестує той дерибан у суді, це поставить у "незручне" становище всіх, хто взяв у підприємців гороші за землю. Я би йшов таким шляхом.