ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Львівщині перекинулися 15 цистерн із жовтим фосфором, є постраждалі

    08 мая 2024 среда
    36 переглядів

    В сусідній Закарпаттю Львівщині – надзвичайна ситуація. Учора, 16 липня, о 16.55, перекинулося 15 цистерн із жовтим фосфором — отруйною речовиною. Це трапилося неподалік Ожидова у Буському районі. 6 цистерн загорілися. У зону ураження потрапили 14 населених пунктів Буського району. Отруїлося 16 осіб, з яких 13 у важкому стані.

    Як передав 5 канал, зараз ситуація дещо стабілізувалася, працівникам МНС вдалося ліквідувати пожежу і вогнеборці спеціальними розчинами охолоджують цистерни. Відомо, що в епіцентрі цієї пригоди є 5 сіл. Усі охочі мають можливість бути евакуйованими, на місці пригоди є декілька десятків автобусів. Однак, люди не поспішають залишати села. Говорять, що раніше виїхали батьки, які мають малих дітей. Чотири працівники МНС перебувають у лікарні, нічого не відомо про їхній стан, знаємо лише, що вони знаходяться в реанімації. Також відомо, що примусової евакуації людей немає. Вже створено штаб, який зараз контролює і слідкує за тим як проводяться ліквідаційні роботи.

    На місці пригоди вже працює віце-прем'єр Олександр Кузьмук та оперативна група МНС України.

    Смертельна доза жовтого фосфора становить десяту долю грама. Викликає ураження кісток, кісткового мозку, некроз щелепи. Фосфор застосовують у виготовленні мінеральних добрив, а також для так званих фосфорних бомб, повідомляє ЗІК.
    На Закарпатті ледь не сталася екологічна катастрофа — через витік із залізничної цистерни діоксиду
    Закарпаття: З цистерни на залізничній станціі "Батєво" стався витік вуглеводню
    На Львівщині АВАРІЯ на залізниці. Будь-який рух поїздів від Львова до Ужгородa призупинено
    У закарпатському Чопі ліквідовано витік пропан-бутанової фракції з залізничної цистерни

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Цікаві коментарі. З виглядом вічно пяного і непросихаючого Кузьмук ніс зранку якусь ахінею про подібність цієї аварії з Чорнобильською. Напевне дали похмілитися оскільки в обід він же від цього порівняння відхрещувався. Рудьковський, як і личить людині без вищої освіти, вчепився в єдиний показ свідка щодо хлопка перед аварією і почав "тонко" натякати про теракт. Без сумніву, у його соціалістичну голову не могло прийти жодної іншої версії, адже озвучена ним ЄДИНА. в якій він "сухим виходить із води". Браво!