ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Талановитих закарпатців навчатимуть акторській майстерності в Ужгороді та Мукачеві?

    30 апреля 2024 вторник
    51 переглядів

    22 січня голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші зустрівся з керівництвом Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру та директором Ужгородського коледжу культури, деканом Ужгородського заочного факультету Київського національного університету культури і мистецтв Михайлом Митровкою.

    На зустрічі також був присутній начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Глеба.

    На зустрічі, ініційованій в.о. директора Закарпатського обласного державного українського музично-драматичного театру Анатолієм Кримусем та головним режисером театру, народним артистом України Анатолієм Філіповим, порушувались проблемні питання функціонування головного театру області. Оскільки заклад у театральне міжсезоння багато гастролює, гостро стоїть проблема придбання автотранспорту. Це питання потребує досить значних коштів, тож воно вирішуватиметься через сесію облради. Також необхідно продумати і механізм їх освоєння.

    Не менш гостре для колективу є питання забезпечення житлом акторів, котрих запрошують на роботу. Олег Гаваші пообіцяв, що проблему будуть вирішувати.

    В цьому контексті говорили і про можливість відкриття в області акторського відділення. Як показує досвід, запрошувати молодих спеціалістів з інших регіонів – проблематично, передусім через відсутність житла. Правильніше було б організувати навчання акторській майстерності наших талановитих краян.

    За підсумками зустрічі прийнято рішення про звернення до відповідних міністерств про відкриття з 1 вересня 2008 року акторського відділення стаціонарної форми навчання на базі діючої філії Київського національного університету культури і мистецтв. У найближчих планах – провести своєрідну селекційну роботу з виявлення талановитих юнаків та юнок, аби це відділення зафункціонувало, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.
    Оперета "Танго для тебе" братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв зірвала оплески у закарпатській глибинці
    Наймолодшому учаснику театрального фестивалю в закарпатському Берегові було всього 5 років
    Анатолій ФІЛІПОВ, головний режисер Закарпатського українського муздрамтеатру: "Театр ніколи й ніде не був, не є і не буде самоокупним!"
    Союз театральних діячів Російської Федерації подякував владі Закарпаття за ефективне "збереження єдиного театрального простору"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ратушняк проклят http://bogakara.narod.ru