ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді розпочали відстріл бродячих собак. Шприцами з отрутою!

    06 мая 2024 понедельник
    50 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", Ужгородська міська рада оголосила 2-місячний карантин на території обласного центру Закарпаття у зв’язку з виявленням сказу у безпритульної собаки, яка покусала жінку.

    Міська влада дала доручення комунальному транспортному підприємству відстрілювати бездоглядних собак, для чого вже закупили пневматичні рушниці, що стрілятимуть шприцами із отрутою. Про це сьогодні повідомив речник міського голови Ужгорода Олег Подебрій, інформує ЗІК.

    Депутати на сьогоднішній сесії Ужгородської міськради підтримали таке рішення виконкому, особливо після виступу одного з міських депутатів, дитину якого вулична собака кусала двічі.

    Для акції виділено 2 автомобілі, які їздитимуть містом та ліквідовуватимуть тварин, що не мають намордників і ошийників. Вже викопано скотомогильник, у якому спалюватимуть тіла (оскільки інкубаційний період збудника сказу триває кілька років).

    Міська влада звернулася до власників собак із проханням не допускати їх безконтрольного вигулювання.

    Мер Ужгорода Сергій Ратушняк під час сесії розповів, що «вчора вже почали відстріл і мене вже назвали «сволоч», бо стріляю тварин. Але я просто вибрав здоров’я і безпеку життя ужгородців». Мер також повідомив, що півтора роки тому міська рада безкоштовно виділила 1 га землі «феміністкам», які хотіли будувати притулок. Проте за цей час не було нічого зроблено.

    Мер також поскаржився, що ніхто з обласної влади та правоохоронців не відгукнувся на його заклик зібратися для спільного вирішення цієї проблеми.

    В Ужгороді є понад 3 тисячі бездомних собак.

    Торік до медиків звернулися 524 мешканців міста, яких покусали вуличні пси.
    Через укус жінки скаженим собакою в Ужгороді оголошено карантин
    В Ужгороді зграї бродячих собак нападають на людей!
    Закарпаття: 15-річне дівча, ризикуючи життям, врятувало собаку від неминучої загибелі у водах річки Уж

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У РАТУШНЯКА РАК КИШЕЧНИКА !!
    Он часто ездит за границу в Австрию и Германию лечиться на наши с Вами деньги, которые наворовал будучи мэром Ужгорода. Видимо не зря воровал : теперь ему есть на что их потратить. А что будет со всей его недвижимостью, женой и отпрысками - если Ратушняк преждевременно покинет этот мир? Давайте отберем у них все и пусть попробуют пожить так как 98% закарпатцев - на зарплату. И выезд за границу надо им тоже перекрыть. Ведь уже возобновлены старые уголовные ела против Ратушняка. Вот и просите прокуратуру, чтобы на этом основании у Ратушняка изъяли заграничный паспорт. Есть статья в законах такая. Пусть Ратушняк полечится от рака у местных "специалистов".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    При всей своей одиозности мер Ратушняк наконец-то сделал что-то стоящее. Задолбали эти псины - вечером невозможно пройти ни детям, ни взрослым. Но разве для этого надо было чтобы дважды покусали дочь депутата горсовета? Укусы других жителей города во внимание не принимались до сих пор?!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Да!ні жера нормального цей дебіл мер не зробив,він сам кусає ужгородців мов скажена собака.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Рактівський прихвостень,нічого стоящего він в місті не зробив,у нього сракпечінки усе жре п"є жре усе хапає що шелевиться,ще і бабки з усіх вимагає.А ти сарай задовбав,хоча раті у липні дійсно пісець.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Перше, що хочу сказати, це те, що в місті епідемії сказу серед бродячих псів немає. Єдиний випадок з цією собакою. Але це була собака породи німецька вівчарка, з ошийником. Скоріше всього, що вона була загублена. Спочатку у собаки ніяких симптомів не було. Я думаю, що якби собака виглядала хворою, то син постраждалої не привів би її додому. Пробувши у тих людей тиждень, у неї зявилися симптоми захворювання. Будучи на вулиці вона навряд чи могла когось покусати серед собак. Зараження відбувається через слину при укусах. Якби вона була агресивна, то як би хлопчик привів її додому? Взагалі я думаю, що і самі ті люди повелись безвідповідально. Бачивши, що собака стала кволою, їй віднімає лапи, і знаючи, що вона знайдена, не показали її відразу ветеринару. Друге, що на вулиці міста валялась збита лисиця і на це ніхто не звернув уваги. Звичайно хворих тварин відганяють із стаї. Стріляти собак отрутою суперечить З А К О НУ У К Р А Ї Н И Про захист тварин від жорстокого поводження, Стаття 17. Умертвіння тварин. Згідно неї забороняється застосовувати негуманні методи умертвіння тварин, що призводять до загибелі від задушшя, електричного струму, больових ін'єкцій, отруєння, курареподібних препаратів, перегріву та інші больові методи. Ще хочеться прокоментувати заявку на рахунок притулку. Я думаю, що всім нормальним людям ясно, що побудувати притулок власними силами громадської організації неможливо. Усюди в світі громадські організації співпрацють з місцевою владою. А ще треба побачити, яку це ділянку виділили для притулку: серед циган, справжнісінький смітник, який тільки розчистити та зробити огорожу у скільки обійдеться. Коли до місцевої влади зверталися про допомогу на створення притулку, на стерилізацію тварин, то коштів не було. На жаль, на вбивство вони знайшлися.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    На сайті "закарпаття онлайн" - ЦЕНЗУРА !11

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Згодна з Angi це порушення закону і не по-людськи, хоча дуже схоже на Ратушняка

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А бомжі вам не заважають? А цигани? Так давайте і їх постріляємо! а де прокуратура .закон?? РАТА - ти сволочь, ублюдок. І ви , які підтримуєте це рішення. ти -Антирата , ти що зробив для цих нещасних псів.? Може хоч накормив одного із них? Одно тільки тішить - на тому світі всім по заслугам буде

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проблема вже не те, що актуальна, а мала би вирішуватись давно... Раніше в середині 90-х пам"ятаю псів цигани виловлювали вивозили на приміське сміттєзвалище та й вбивали. Далі з"явилися т.з. "зоофіли" "друзья пріроди",тис Європи, законодвчі зміни і по місту вже бігає 3 тис. лохматих.
    Я особито бачив, як зграя собак накинулась на хлопця років 6, один навіть вкусив бідолагу, і якби не я та каміння не знаю, що з малим було б. Крім того мого близького друга вкусив подіний пес і він отримав порцію уколів, заплативши чималі гроші.
    Я сам відбивався в одному провулку від собак, махаючи перед нима сумкою з ноутбуком, дорогий засіб самооборони, чи не так?
    Циганам удавки в руки, машини, і проблема за пів року вирішиться...
    Я теж не у захваті від мера Ратушняка, ніколи за нього не голосував, котрий нічого не зробив корисного для міста перебуваючи в кріслі.
    Проте з псам потрібно завершувати. Яким чином: чито "зоофіли" їх стерелізують та по притулкам розфасують, або цигани подушать, мені все одно...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я думаю.що час стерилізувати таких .як ти. Щоб жорстокість серед людей генетично не наслідувалась. Якщо ти такий завзятий -опублікуй своє справжнє ім"я ,щоб часом не переплутати із Людиною

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Це все занадто жорстоко...Відстріл будуть проводити на світанку, тобто десь о 7-8 годині.Час пік, коли люди поспішають на роботу, а діти до школи...І ці вбивства будуть відбуватися у нас на очах.Я, наприклад, здригаюся від думки, що побачу ТАКЕ..Невже немає інших способів вирішення наболілої проблеми.Хоча особисто для мене це проблема, бо мені до сліз шкода песиків які голодні, яких люди пинають ногами, а підлітки по садистськи знущаються. І ви говорите про собачу злість...Особисто я ніколи цього не помічала. Це наша вина, що собак стало багато... Чи не ми самі викидаємо їх з дому, бо не вгодили??(У мене є декілька таких знайомих, нажаль)Люди будьмо людянішими!!!!Давайте не будемо вирішувати всі проблеми таким радикальним способом. І, всім кому небайдужа доля наших чотирилапих друзів, є пропозиція пообвязувати їх якимось ланцюгами або стрічками.Може хоча б це допоможе...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У всіх містах давно відмовилися від вбивства собак і разом з громадськими організаціями будують для них притулки. Ужгород -- єдиний обласний центр, де ткого притулку нема. Хоча міська влада не раз обіцяла підтримку і допомогу гром. організації "Допоможи другу". Але далі виділення ділянки в непристовованому для будівництва притулку місці справа не пішла. Пан Симулик (велике брехло) бив себе в груди і клявся взяти справу під контроль. Непоганий вийшов контроль... І зразу знайшлися гроші для знищення собак. Правильно, нема собаки -- нема проблеми.Далі так і за людей візьмуться... А щодо "феміністок", то хоча це слово для захисників тварин не дуже підходить, але по суті вірне -- чоловіки вже не здатні захистити ні жінок, ні дітей, ні ...собак.