ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Словак "влетів" на 50 тисяч зелених

    05 мая 2024 воскресенье
    30 переглядів

    Молодий підприємець зі Словаччини поповнив список порушників митного законодавства України.

    Ужгородська митниця неодноразово звертала увагу в своїх інформаціях на питання вивезення громадянами валюти. Для цього необхідно тільки її задекларувати, або, якщо сума перевищує 10 тис.доларів США, пред’явити митникам дозвіл від Нацбанку України на переміщення цих коштів. Проте, якраз про це чимало з тих, хто перетинає кордон, чомусь забувають. І, як правило, лишаються ні з чим.

    Так, не вніс у митну декларацію та не заявив при усному опитуванні 50 тис.доларів США гр.Словаччини, який повертався на своєму автомобілі з України додому. 31-річний підприємець, свідомо обрав спрощену форму проходження митного контролю – “зелений коридор”, однак при огляді багажного відсіку автівки “попалився” на іноземній валюті, що знаходилася в шкіряній папці з документами. У своїх поясненнях порушник вказав, що виявлені гроші йому дав керівник однієї із тячівських фірм на закупівлю будматеріалів для спорудження м’ясокомбінату. До речі, будівництво цього комбінату, згідно контракту, мала б здійснювати фірма словака. Тож про офіційне перерахування коштів через кордон підприємець мав би досконало знати.

    За фактом порушення складено протокол. Таким чином молодий підприємець поповнив список порушників митного законодавства України і залишився без валюти до рішення суду.

    Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці
    Словак "влетів" на 50 тисяч зелених
    Закарпаття: Митники знайшли в італійця незадекларовані 4980 євро
    Ужгород: У громадянина Чехії незадекларовану валюту знайшли ...в трусах!
    На Ужгородській митниці наша співвітчизниця не задекларувала 20 тисяч доларів США, бо ...розгубилася!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору