ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Бюджети повинні формуватись "знизу догори"!

    03 мая 2024 пятница
    34 переглядів

    Днями в ДПІ в м.Ужгороді відбулось засідання “круглого столу” на тему “Децентралізація державного управління та розширення прав місцевого самоврядування”. Обговорення цього питання на сьогодні є актуальним адже діюча в Україні система організації влади потребує вдосконалення.

    Як зауважила начальник ДПІ в м.Ужгороді Марія Бадида, наразі в Україні фінансові ресурси надмірно централізовані, відсутня належна податкова база, мінімізовано місцеві податки і збори, які необхідні для самостійного формування органами місцевого самоврядування власних бюджетів. Сьогодні в Україні проходить публічне обговорення Проекту податкового кодексу і те, що в ньому зменшено кількість і ставки місцевих податків і зборів, які є дуже важливими для розвитку будь-якого міста, не може не турбувати. Зараз коштів в місцевому бюджеті не вистачає, тому ту частину Податкового кодексу, яка стосується місцевих податків і зборів, на думку Марії Бадиди, необхідно збільшувати. Формування місцевих бюджетів, всієї податкової системи України повинні будуватися знизу до гори.

    За інформацією заступника начальника ДПІ в.Ужгороді Любов Зюріни, за січень-серпень поточного року до Зведеного бюджету надійшло 121,2 млн.грн., що на 129% більше відповідного періоду минулого року. До Державного бюджету мобілізовано 84,6 млн.грн., що на 125% більше за минулорічні показники.

    А от по наповнюваності місцевої казни показники майже не змінилися, повідомляє прес-центр ДПІ в м.Ужгороді. Тому ці питання необхідно вирішувати на засіданнях бюджетних комісій місцевих рад, а також враховувати при затвердженні Податкового кодексу.

    Присутні на засіданні представники громадських організацій підприємців також погодились, що для розвитку економіки надзвичайно важливо, щоб можливості збільшення витрат місцевих бюджетів залежали від збільшення їхніх власних доходів. Бо фінансова сила України буде відроджуватися лише в тому разі, якщо повністю буде використовуватись законодавство, пов’язане з самоуправлінням.
    Ужгород: На "круглому столі" обговорено формування та виконання місцевих бюджетів Закарпаття
    Закарпаття: Підсумки соціально-економічного розвитку регіону у першому півріччі
    Обов’язковість добровільної сплати податків — закріпити у свідомості людей!
    Гумореска про податки і видатки

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору