ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Фирма из Чехии построит на Закарпатье солнечную электростанцию

    26 апреля 2024 пятница
    65 переглядів
    Компания Ekotechnik Praha вложит в Закарпатье инвестиции

    Группа компаний Ekotechnik Praha намерена построить солнечную электростанцию ​​мощностью 25 МВт в Виноградовском районе Закарпатской области.


    Об этом сообщил директор ООО "Экотехника-Виноградов" (Виноградов, Закарпатская обл.) Гоголь Дмитрий в интервью одному из региональных изданий.

    "Станция будет производить почти 10% от того количества электроэнергии потребляет область. Это серьезный шаг в переходе на альтернативные источники энергии ", - сказал он.

    Наиболее подходящее местоположение электростанции, по словам Гоголя Дмитрия, урочище Полигон около села Боржавское, где ранее планировалось разместить мощности по переработке твердых бытовых отходов.

    Гоголь Дмитрий уточнил, что компания "Экотехника-Виноградов" создана специально для реализации данного проекта полтора года назад, но решение процедурных вопросов и согласования технических моментов заняло много времени.

    Бизнесмен также опроверг предположение, что возобновляемой энергетикой в ​​Украине могут заниматься только близкие к власти бизнесмены, а всем остальным чиновники создают искусственные препятствия. "Это не так.

    Во-первых, группа Ekotechnik успешно реализует проекты в Черновицкой и Винницкой областях, идет строительство солнечной электростанции под Одессой ...

    Я думаю, следует говорить не об умышленных преграды, а о том, что нужны активность, усиленный интерес к проекту со стороны всех заинтересованных структур в районе и области ", - сказал Гоголь Дмитрий.

    По его словам, строительство солнечной электростанции недавно поддержали депутаты райсоветов и выразили готовность обратиться по этому вопросу к правительству.

    Напомним, Ekotechnik Praha, учредителями которой являются чехи Алеш и Томаш Коростецки, в октябре прошлого года запустила первую очередь солнечной электростанции в Ясеновка (Хмельницкая обл.) Проектной мощностью 5 МВт. Общий портфель проектов группы в Украине превышает 500 МВт.

    РБК-Украина

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прекрасна думка!!!! Хоч щось зробиться для екології та українського народу. У Чехії десь 3-4 роки тому почався бум у будівництві солярних електростанцій, що привело до радісного екстазу "зелених". Пройшло пару років і вже, на основі досвіду, можна підбивати підсумки:
    а) для споживачів кіловатт година виросла на 100 %, бо уряд на цей вид вироби електроенергії дав дотації з кишень відбирачів енергії,
    б) власники самих великих електростанцій невідомі, але відомо, що прибутки ідуть на Кайманські острови,
    в) солярні панелі зайняли плодородну землю, нівечать панораму,
    г) не тверджу цього, але нібито на виробництво цих панелів і їх екологічну ліквідацію потрібно виналожити стільки ж енергії, скільки вони за час свого "життя" вироблять.
    Більше солярних електростанцій для трудящих України. Так, Ахмет буде виводити гроші, які заплатить українець, на Кайманові острови.
    Редакторе, негайно видали мій комент!!! Так як це ви цілком "дерьмократично" робите, коли це ся не любит вашим хлібодарцям.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Відповідаю по пунктах:
    а) Якщо говорити про Україну з її найбільшими у світі "зеленими" тарифами (5 грн за 1 кВт*г для сонячної енергії), то неважко порахувати навантаження на кишеню споживачів. В Україні порядка 55 ГВт загальних потужностей електростанцій. Їх річний наробіток - порядка 2000 годин (в середньому). Тобто споживання України грубо 100 мільярдів кВт*г на рік. Це в середньому по ціні 0,5 грн (промисловість платить по 0,8-1грн). Сонячних при нинішніх темпах за 4 роки буде встановлено порядка 1ГВт. Наробіток сонячних усього 1000 годин в рік (на широті Києва, така вже специфіка сонця). Отже за рік виробиться 1 мільярд кВт*г (по 5 грн - зелений тариф). Це 1% від загального споживання. Отже (99%*0,5+1%*5)/100%=0,545грн за 1 кВт*г. Тобто з урахуванням продажу сонячної енергії від 1ГВт станцій по 5 грн, середня ціна електроенергії буде 0,55 грн, що означає подорожчання всього на 5 коп. А 1 ГВт сонячних ще треба побудувати, на це піде як мінімум 2 роки. До речі, через два роки ціна електроенергії "своїм ходом", без впливу відновлюваних, виросте більше ніж на 5 копійок (для промисловості точно).
    б) це проблема конкретної економіки. У нас гроші йтимуть в кишені Клюєвих (в першу чергу), або, якщо хочете. на Кіпр. Та у нас усі гроші ідуть як правило туди ж, і сонячна енергетика ситуацію не погіршить.
    в) Ви проїжджали поблизу Джанкою (наприклад)? Не думаю, що ті будівельні трущоби (замість колишніх підприємств і колгоспів) та вигоріла земля (навряд чи плодородна без води) є панорамою, яку можна знівечити.
    г) Повна дурня. Собівартість кремнієвих модулів сьогодні - 0,8$/Вт, тобто 6,5 гривень. Навіть якщо б ця собівартість модуля повністю складалася з вартості електроенергії, то це тотожно 11 кВт*г по 0,5 грн. Цей Вт модуля за 25 років роботи виробить 25 кВт*г електроенергії (модулі живуть довше 25 років, доведено). Відчуваєте різницю? А тепер подивіться на модуль. Невже Ви думаєте, що його вартість - це 100% електроенергія?
    Щодо утилізації, то кремнієві модулі не радіоактивні, нетоксичні, а проблема утилізації - це питання лише повторного використання матеріалів для Їх здешевлення.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пускай строят. Когда запустят, придет Ахмет и заберет, еще и должны останутся!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Такой бред пишите.....25МВт для маленького села будет не достаточно.
    А построить 500МВт.....придется глубоко пыль глотать))))))) это крайне не легко и сложно.

    А депутаты конечно будут поддерживать - за БАБЛО, там преокты в миллионы евро)))))))

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    шановні вчені, ще найдіть альтернативу газу, аби росія могла спокійно жити.