ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Ганьба жити в такій державі!"

    25 апреля 2024 четверг
    103 переглядів
    Голова Закарпатської організації УСВА Сергій Слободянюк на мітингу біля кабміну

    Як уже повідомляв ""UA-Reporter.com", сьогодні зранку будівлю Кабінету міністрів України в Києві з усіх сторін взяли в облогу учасники Всеукраїнської акції протесту “Разом ми — сила”, організованого Українською Спілкою ветеранів Афганістану, заблокувавши всі входи і виходи. До обіду робота українського уряду була паралізована, так як урядовці не змогли потрапити до своїх кабінетів.

    Майже 10 тисяч учасників бойових дiй в Афганiстанi та інших військових конфліктах (серед них понад 100 воїнів-інтернаціоналістів із Закарпаття) пікетували Кабмін, вимагаючи від влади не чіпати соціальних пільг, передбачених Конституцією і законами України для ветеранів війни – учасників бойових дій та інвалідів, які урядовим проектом Держбюджету-2006 планується замінити адресною допомогою.

    Мітингуючі на чолі з головою Української Спілки ветеранів Афганістану Сергієм Червонопиським, його першим заступником Юрієм Зубко, головою Закарпатської територіальної організації УСВА Сергієм Слободянюком, керівниками інших обласних організацій УСВА тримали у руках близькі і зрозумілі усім ветеранам лозунги — “Жизнь солдата равна 29 гривням”, “Гідну пенсію інвалідам війни та сім’ям загиблих”, “Діти, батьки, сини – ми всі ветерани війни”, “Слава загиблим – честь живим!”, “Закони є, а життя нема”, “Квартиры тем, кто жил в окопах!”, “Груди в орденах, а латки – на штанах”, “Слава солдатським матерям”. На грудях у багатьох учасників пікетування Кабміну — фотографії бойових побратимів, які не повернулися додому.

    Акція 3 листопада стала продовженням протестної акції 31 травня ц.р.. Ще тоді всі гілки влади, включаючи виконавчу, було попереджено про те, що ветерани війни ніколи не погодяться з відвертим нехтуванням вимог щодо соціальних гарантій для тих, хто в свій час достойно виконав свій обов’язок перед Батьківщиною, сімей загиблих, інвалідів війни. У відповідь – повна відсутність позитивного реагування. А тому напередодні 3 листопада по всій Україні біля стін державних виконавчих та представницьких установ місцевого рівня були проведені попереджувальні мітинги, з наказами учасників яких делегації від регіонів знову прибули до столиці.

    Учасники мітингу біля Кабміну констатували, що можновладці в цілому та „старий – новий” уряд зокрема не переймаються болючими проблемами ветеранів війни. Більш того, нова влада цинічно закладає у держбюджет та місцеві бюджети наступного року скорочення фінансової підтримки цієї соціально незахищеної категорії громадян України. Відроджено сумнівну ідею про заміну пільг неадекватними грошовими компенсаціями. Процес персоніфікованого обліку ветеранів перетворено на знущальний акт державного масштабу. Разом з тим вперто не вирішується проблема створення державного органу виконавчої влади взамін знищеного Держкомітету України у справах ветеранів. Продовжується ліквідація військових госпіталів та знищення єдиного в своєму роді „афганського” санаторію ім. Семашка.

    «Забрати у ветеранiв вiйни соцiальнi пiльги й послуги, транспортне забезпечення, телефонний зв’язок, лiкування й медикаменти (при тiй, м’яко кажучи, неадекватнiй вартостi життя злиденнiй пенсiї) означає руками держави наблизити їхнiй фiзичний кiнець», — сказав, виступаючи на мітингу, голова Закарпатської територіальної організації УСВА Сергій Слободянюк (на фото).

    Складається враження, звертаються учасники акції “Разом ми —сила” до Прем’єр-міністра України Юрія Єханурова, що влада свідомо „ліпить” з ветеранів війни соціально – політичну базу громадянського протесту та спротиву по всій Україні. Не зважаючи при цьому на те, що ветерани війни, особливо молодша їх частина – ветерани інтернаціоналісти, діють все більш командно, не даючи перевести ні себе, ні родини своїх полеглих побратимів у жебрацьку категорію знедолених.

    Виступаючі на мітингу з гіркотою констатували й виклали це у Зверненні до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, що парламент самоусунувся від вирішення найболючіших проблем ветеранів війни. Серед них, зокрема, створення Концепції законодавчого забезпечення соціальної політики держави стосовно ветеранів війни; відмова від антиконституційної практики звуження бюджетними законами пільг учасників бойових дій, інвалідів війни, сімей загиблих, їх пільг і переваг; відмова від спроб законодавчого віддалення учасників бойових дій на території інших держав, як основних носіїв традицій бойового братерства, від ветеранів Другої світової війни; відмова від провокаційного підходу рахувати їх бойові ордени і медалі нагородами мирного часу; створення при Верховній Раді дорадчого ветеранського органу. Нехтування вимог ветеранів війни, як і створення всього лиш видимості у вирішенні їхніх проблем, веде до організованого спротиву, соціально–політичного громадянського протесту.

    Учасники Всеукраїнської протестної акції “Разом ми —сила” ухвалили Резолюцію, в якій політику влади щодо ветеранів війни в цілому і ветеранів-інтернаціоналістів, побратимів-інвалідів та сімей загиблих – зокрема, визнано антигуманною та популістською, а дії влади по бюджетному знищенню соціальних гарантій ветеранам війни — антинародними у своїй суті. Перед Президентом і Прем’єр-міністром поставлено жорстку вимогу: якщо на протязі двох тижнів Правління УСВА не буде запрошено ними на конструктивну зустріч, то акція „Разом ми – сила” залишає за собою право на більш жорсткі дії, аж до перекриття основних авто- і залізничних магістралей.
    Урядовці Єханурова не можуть попасти на роботу: воїни-"афганці" заблокували всі виходи
    У Києві "афганці" вимагають зустрічі з Єхануровим чи Ющенком
    "Афганці" взяли в облогу Кабінет Міністрів України
    Ужгород: Закарпатські "афганці" вимагають від влади виконання Закону України "Про статус ветеранів війни"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Veterani afganskoy vojni viponali ne dolg pered Batkivschinoju, a bili uchastnikami prestupnoj vojni CCCP protiv Afganistana.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонімному педорослю! Для таких, як ти будь - які держави (а тим більше тої, що дала життя, освіту, роботу й упевненість у "завтра") твоїм батькам, дідам і прадідам - це пустий звук!А переважної більшості ветеранів війни це був святий конституційний обов"язок. Не справа Солдата визначати "справедливість" війни. Це справа політичного керівництва держави й ООН. Солдат відмобілізований, навчений, всебічно екіпірований для одного - знищувати живу силу й техніку пративника. А позаяк держава мала право (надане народом!) направити нас на війну - вона тепер і зобов"язана повертати відібрану у нас життя, здоров"я й молоджість своїми - пільгами - компенсаціями. Бо вона винна нам усім, як "колгосп землі". Зрозуміло пояснив?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Держава "помаранчевих" упевнено "смикає тигра за хвіст" зачіпаючи соціальний захист ветеранських категорій! Багато з них, утомлені режимом Кучми, підтримали Віктора Ющенка, бо мали надії на зміни до кращого життя. Тепер, вочевидь пересвідчившись у неспраможності команди Ю-2005 до елементарних професійних дій в управлінні державою, народ (роботодавець!)прожене цих делітантів від влади - на наступних виборах.Цивілізовано і, можливо, мирно. В іншому разі Україна не досягне не лише "європи", а й провалиться на саме дно рейтингу ООН. Так що - думайте, шановні виборці!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    За афганців нічого в новинах не чув. Казали, що то були таксисти. Можливо там і були афганці, але не 10 тис. Не треба присвоювати собі дії інших

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я вважаю, що перед тими людьми, які пройшли горнило Афгана, треба склонити голови, а тим хто це не хоче робити, треба наполегливо помогти зігнути ноги в колінах так щоб вони не могли їх розігнути.
    Підтримую воїнів взагалі, а перед тими, що пройшли горнило війни низько склоняю голову.
    Померанчевій владі треба в першу чергу поломати ноги і руки, бо вони їх використовують тільки в своїх інтересах.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так, там були і таксисти, але не ужгородські. Поки їх захищали, вони "рубили" грівні. Платять мовчки своїм директорам ні за що.А "афганці" дійсно були. Були і під стінами облдержадміністрації. Але "помаранчевому" телебаченню вказали не показувати.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Таксі і Володимир! Ви, мабуть, запізно новини включаєте. Афганців показували усі канали, і всі ці сюжети йшли перед ницими і жмотськими вимогами таксистів.Цей телеприйом іще більше підкреслив біль афганців. І вони, до речі, говорили набагато грамотніше і стриманіше, ніж шахіст в жовтих авто.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тобі, гидото, я би пику натовкла! І, думаю, що дуже навіть успішно, бо на мужика ти не схожий! Валявся би місяць у гіпсі. Афганці були воїнами, а ти, недобитку, запроданець.
    Паскудства на тій війні вистачало. Але не забувай, що його почала твоя демократична Гамерика.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Nema i movy pro te, scho Vojiny Afhanci zasluhovujut' na dbajlyve vidnoshennya derzhavy.
    Ale doky ci nedobyti komunisty, rehiony i esdeky budut' v parlamenti, to vony nichoho ne dadut' zrobyty novij vladi dlya pokraschennya dobrobutu nashyx lyudej.
    Vony rozumjuut', jakscho narod stane zhyty krasche, to jim bude vazhche vkrasty. Jakscho Ukrajina bude v COT, a potim i v Evrosojuzi, to jim pryjdet'sya vidpovidaty za svoji vchynky.
    Vojiny Afhanci, vsi lyudy z Vamy. Vy nasha hordist'. Ale ne prominyujte svoju sovist' na podachky vid pana Slobodanyuka i joho otochennya. Bud'te i nadali hidnymy svoho narodu.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Можливо я не бачив по ТВ, але і в інтрнеті ніде немає повідомлень, крім цього сайту.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Особисто мені було ганьба жити в тій державі,яку на минулих президентських виборах так гаряче обстоював Сергій Миколайович.Тому зрозуміло, що він нині некомфортно почувається у ЦІЙ державі.А афганці тут нідочого: їх вкотре хоснують в чужих політичних забавах...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дякую за відповідь аноними!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніме, придурку, подивися на свою омріяну помаранчвладу!!! Передерлися, пересралися між собою як пси за ласий шматок!!! Крім влади як такової вони більше нічого не прагнули. Начхати вони хотіли на "маленьких Українців"!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пора і вас паскуд авганських тих які цвенькають ще тут маскальщиною гнати в шию.Ви бандитські шкури в лиці Слободанюка і його подібним,ганьба вам жити в нашій державі так пакуйте звідси а не пийте кров з нашого брата.Хапуги вам всім пора в психушку.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одры ты вообще кто? Афганцы это особая категория людей которых испортить больше чем это сделала война - невозможно!А отношения наши измеряются не деньгами, хотя ничто человеческое нам не чуждо. Со Слободой, как с нашим лидером мы согласились, еще в начале 90-х потому, что он предложил понятную всем программу, как из толпы создать дественную организацию! И жизнь показала, что он с этой задачей в целом справился. Назовите ещё хоть одну организацию в области в которой был бы так силён корпоративный дух. У нас могут быть разные взгляды на многие вещи в этой жизни, но есть главное - наша организация, готовая прити на помощь каждому из нас, если понадобится. Даже тем, кто принял "заказ" на её ликвидацию. Такие вот мы. Но "одрам" этого не понять...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слободянюк лидер украинского масштаба.Идите йолопы соберите с украины 5-7 тыс.людей в рабочий день.Без денег и америки!Слободянюк защищает права афганцев и умеет это делать а вас грязные руки давит жаба

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    одры я порчу имидж Юльке и Ющенку,Балоге и Ратушняку.Присоединяйся!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    С продажными ничего не имею и иметь не хочу