ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Квартири для біженців з Криму: 1000 - для татар, 0 - для військових моряків

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    У Кабінеті Міністрів розглядають питання будівництва для татар, які виїхали з Криму, 1000 квартир у Київській, Миколаївській та Херсонській областях. Турки дають кредит, під відсотки, звичайно. Ще й своїм підрядникам, а не українським компаніям, роботу в Україні нададуть з будівництва татарам житла. Самі біженці-татари вимагають від влади Херсонської та Миколаївської областей виділення земель і фінансування побудови декількох мечетей.
    Може це і непогано розселити татар, але чому б не побудувати такі ж будинки для наших військових моряків. Кинули свої квартири в Криму військові вже сім років змушені проживати в дорогому знімному житлі і іноді від безнадії періодично тікають в Росію? За словами колишнього заступника голови РНБО генерала Кривоноса українці, які раніше повернулися з окупованих територій на Донбасі і в Криму "не знайшли собі можливості існувати на нашій території, не отримали роботи, не побачили ніякої допомоги і співчуття з боку влади і повернулися назад в неконтрольовані нами райони". Так вчинили сотні цивільних осіб і офіцерів українських ВМС, яким ніде було жити, і вони усвідомили, що в Криму і на Донбасі їм буде краще. Це визнання бойового генерала, який знає ситуацію зсередини.
    Інтереси татар активно лобіює Анкара через свого посла в Україні Ахмета Гюльдере, у якого склалися хороші відносини з віце-прем'єром Олексієм Рєзніковим. Може бути тому вимоги татар стають м'яко кажучи нахабними: їх не влаштовують розміри і пропоновані місцевою владою місця для будівництва мечетей. Крім того, вони не хочуть рахуватися з інтересами місцевих жителів, які проживають там постійно і не готових до зведення мусульманських релігійних об'єктів в обраних татарами місцях. Регіональні управління СБУ поінформували Кабмін про наростаючий протестний потенціал з обох сторін, але влада вважає за краще не помічати проблему.
    Водночас будівництво житла для військових українськими компаніями матиме позитивний ефект як з економічної, так і з соціальної точок зору. Але, на жаль, інтереси військовослужбовців ніхто не лобіює.