ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті розпочато роботи по відвантаженню "Преміксу" (оновлено)

    26 апреля 2024 пятница
    43 переглядів

    Резонансна історія, пов’язана з небезпечними відходами на території Закарпаття, добігає свого логічного завершення. Вчора вдень закарпатські рятувальники відвантажили перших 30 тонн горезвісного „преміксу”, які залізницею будуть доправлені на спеціалізованих підприємств Івано-Франківщини, Сумщини та Харківщини, де його буде перероблено та знешкоджено.
    Першим з восьми місць Берегівщини, де містилося 1009 тонн цієї речовини, звідки МНС України почало вивозити ці небезпечні відходи, стала територія гаражу науково-дослідного інституту с. Велика Бакта, де зберігалося близько 200 тонн „преміксу”.

    Кінцевою точкою відправлення „великобактянської отрути”, як повідомили “UA-Reporter.com” у Центрі пропаганди управління МНС України в Закарпатській області, стане відкрите акціонерне товариство „Івано-франківський шиноремонтний завод”, який має можливість прийняти та зберігати до 300 тонн „преміксу”. Передбачається що його використають як наповнювач до гумотехнічних виробів.

    До процесу відвантаження небезпечних речовин залучено найбільш підготовлених працівників рятувальних служб Закарпаття. З огляду на необхідність дотримання суворих норм та заходів безпеки, їм доводиться працювати в захисних костюмах та апаратах ізолюючого дихання.

    Найбільше рятувальникам дошкуляє спека, яка перетворює вантажні роботи у справді пекельну працю, а перебування у прогумованому костюмі під прямими сонячними променями дається взнаки вже за кільканадцять хвилин. Однак, вказані труднощі компенсують себе прихильним ставленням місцевих мешканців, які щиро вдячні тому, що невдовзі про „премікс” можна буде тільки згадувати.

    Рятувальники зважають і на той факт, що частина „біг-беків” (тара в якому приватне підприємство „Озон” завозило „премікс”) може бути пошкодженою, що здатне утруднити процес його повного визбирування.

    Учора, за чотири години, рятувальникам Управління МНС України в Закарпатській області, яке координує роботи по вилученню „преміксу”, вдалося відвантажити майже 30 тонн цієї речовини. Її транспортують на поруч розташовану залізничну станцію села Боржава, де приватне підприємство „Озон” також „наслідило”, розмістивши 120 тонн „преміксу”.

    Зі слів першого заступника начальника закарпатських рятувальників Володимира Бодака, роботи триватимуть до повного вивезення цієї речовини до місць безпечного зберігання та переробки. Сьогодні процес відвантаження повинен пришвидшитися, оскільки кількість працівників та одиниць спецтехніки, задіяних у операції по вивезенню „преміксу” буде збільшено.
    Закарпаття: Розпочато роботи по вивезенню угорських хімічних відходів ...на Івано-Франківщину та Сумщину!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору