ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті загострилася пожежна обстановка

    15 мая 2024 среда
    23 переглядів

    З початку 2006 року на Закарпатті склалася вкрай складна пожежна обстановка, яка обернулася великими матеріальними втратами, і що найгірше – людськими жертвами. За дві неповні декади січня у вогні загинуло восьмеро наших краян, серед яких одна дитина дошкільного віку.

    Хоча під час зимового періоду загострення пожежної обстановки трапляється доволі часто, однак у 2006 році вона складніша за всі попередні роки. Кожна п’ята пожежа нині закінчується загибеллю або травмуванням людей. Більшості цих випадків можна було б уникнути за однієї простої умови – дотримання правил пожежної безпеки, насамперед обережного поводження з вогнем.

    Сьогодні найбільш критична ситуація склалася на Ужгородщині, Мукачівщині, Свалявщині та Рахівщині, де з початку січня почався стрімкоподібний ріст пожеж. На критичній межі опинилися й ряд інших, зазвичай благополучних у пожежному плані районів та адміністративних одиниць Закарпаття.

    Серед факторів та обставин, що призвели до погіршення ситуації з пожежами в ГУ МНС України в Закарпатській області називають погіршення погодних умов (похолодання), використання потужних електрообігрівальних приладів (для опалення приміщень) та несправного пічного опалення. Однак рятувальники переконані, що все ж основна причина – незнання, нехтування, а часто й свідоме ігнорування вимог пожежної безпеки. Так, в половині випадків, що сталися в січні, до загибелі людей призводило паління в ліжку, іноді в нетверезому стані.

    В зв’язку із загостренням пожежної обстановки Державний пожежний нагляд Закарпатської області переконливо просить закарпатців подбати про власну безпеку, дотримуватися правил пожежної безпеки та пам’ятати, що вогонь помилок не прощає. Будьте обережні з вогнем.
    Через пожежі на Закарпатті залишаються без даху над головою...
    У вогні на Закарпатті загинула ціла родина, в тому числі 5-річна дитина
    Закарпатські пожежники готують додаткові заходи щодо загибелі людей на пожежах

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору