ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Про підкарпатські дорогоцінності — чеською мовою

    03 мая 2024 пятница
    26 переглядів

    Цікава книга побачила світ у Чеській республіці. Вона розповідає про шість шедеврів русинської дерев’яної церковної архітектури з Підкарпатської Русі та Пряшівщини. Усі церкви були перевезені до Чехії у міжвоєнний період. Сьогодні вони – раритети чеської культурної спадщини.

    Видав книгу Регіональний музей у м.Високе Мито на підставі наукових доповідей, представлених учасниками міжнародної наукової конференції з даної тематики, проведеної півроку тому цим музеєм.

    П’ять із шести храмів на новому місті знову освячено, там проходять богослужіння православної, греко-католицької, католицької громад та чехословацької гуситської церкви.

    Колектив авторів – чеські, словацькі та єдиний русинський дослідник – карпатознавець, кандидат філологічних наук Валерій Падяк. Його розвідка стосується історії церкви у с.Нижнє Селище, донедавна невідомої навіть спеціалістам та жителям цього села на Хустщині.

    Видання из зацікавленням зустріли чеські шанувальники карпаторусинської історії та культури. Очікується доповнене перевидання цієї книги.
    Фестиваль русинської співанки пройшов у закарпатському селі Худльово
    26 русинських недільних шкіл працює на Закарпатті
    Енді Уорхол (Андрій Варгола) — закарпатський Кеннеді
    До ювілею співця Карпат: Андрій Карабелеш не корився долі...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору